Nu trebuie să fii un bucătar profesionist pentru a pregăti rapid un fel de mâncare sănătos și gustos. Trebuie doar să cunoști câteva trucuri utile.
De aceea noi am adunat pentru tine 11 dintre cele mai utile sfaturi de bucătărie care vor face orice proces de gătit mai scurt și mai ușor.
1. Înmoaie pastele înainte de a le găti, astfel încât să fie gata în 60 de secunde
Poate sună ciudat, dar chiar funcționează! Înmoaie pastele în apă într-un recipient etanș și lasă-le câteva ore sau peste noapte. După aceea, poți găti pastele foarte repede în apă clocotită sau poți adăuga doar sos picant în ele.
2. Tăiați un mango în cuburi egale în mai puțin de un minut
Este cel mai rapid și mai simplu mod de a decoji un mango și de a-l tăia pentru o salată.
3. Adaugă bicarbonat de sodiu pentru a carameliza ceapa de 2 ori mai repede
Adăugați 1/2 sau 1 lingură de bicarbonat de sodiu la 1,5 kg de ceapă imediat după ce aceasta se rumenește ușor într-o tigaie. Chiar sub ochii tăi, ceapa se va carameliza și nu se va arde.
4. Radeți parmezan sau orice alt tip de brânză la temperatura camerei
La temperatura camerei, brânza devine mai moale și este mai ușor de răzuit.
5. Îndepărtează un sâmbure de avocado în 1 secundă
Pentru a îndepărta un sâmbure, trebuie să folosești un cuțit ascuțit și să fii foarte atent. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să puneți avocado pe o planșetă de tăiat.
6. Congelează carnea pentru a o tăia rapid pentru a o prăji sau a face tocană
Datorită acestui sfat vei obține felii de carne perfect egale și subțiri, care nu vor dura mult timp pentru a fi gătite.
7. Gătește o singură dată și folosește resturile pentru a face alte mâncăruri
Curcanul sau carnea de porc nu sunt alimente ușor de gătit și necesită mult timp pentru a le prepara, dar sunt perfecte pentru mesele în familie. Resturile pot fi folosite pentru a face diferite feluri de mâncare în timpul săptămânii. Păstrați resturile în recipiente sigilate și folosiți-le pentru a face sandvișuri, salate și gustări.
8. Tăiați un baton de unt în bucăți pentru a-l face să se înmoaie mult mai repede
De asemenea, puteți pune untul lângă aragaz pentru a-l încălzi în timp ce gătiți altceva.
9. Învață să decojești rapid cartofii
Puneți cartofii în apă clocotită timp de 30 de secunde. Apoi pune-i într-un bol cu apă rece. După 30 de secunde, puteți decoji cartofii cu mâinile goale. Nu este nevoie de niciun efort datorită diferenței de temperatură. O altă modalitate este să țineți cartofii în apă cu sare timp de 15-20 de minute.
10. Tăiați un ananas în bucăți egale în 2 minute
Folosiți un cuțit foarte ascuțit pentru a tăia un ananas în 4 jumătăți și apoi tăiați fiecare jumătate în bucăți. Este ușor!
11. Gătiți rapid legumele în apă minerală
Folosiți apă minerală în loc de apă plată pentru a găti legumele. Bicarbonatul din apa minerală sparge celuloza legumelor și accelerează procesul de gătire. De asemenea, va face ca legumele să fie mai moi, păstrându-le în același timp culoarea strălucitoare.
Cunoașteți vreun secret care poate ușura procesul de gătire? Împărtășiți-le cu noi în comentarii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News