17 pasageri răniți, după ce un avion a "căzut" în gol timp de 15 minute, de la 8.200 de metri - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Incident aviatic (Foto: Facebook)
Incident aviatic (Foto: Facebook)

17 pasageri au fost răniți ușor, după ce o aeronavă Boeing 737 Max al Korean Air a coborât brusc de la 8.200 de metri.

Un avion Boeing 737 Max aparținând companiei Korean Air, care efectua o cursă de weekend între Incheon, Coreea de Sud, și Taichung, Taiwan, având la bord 125 de persoane, a coborât brusc timp de 15 minute de la altitudinea de 8.200 de metri, generând panică printre pasageri, conform relatărilor BFM TV.

Piloții au fost nevoiți să efectueze această manevră sâmbătă, 22 iunie, după ce a fost detectată o problemă la sistemul de presurizare la 50 de minute de la decolare. Avionul a reușit să aterizeze în siguranță la Incheon.

 

Ministerul Transporturilor din Coreea de Sud a anunțat că 17 pasageri au primit îngrijiri medicale, fără să fie raportate răni grave.

Pasagerii au suferit din cauza variației de presiune în cabină. Duminică, aceștia au plecat spre Taiwan cu un alt avion. Boeing se confruntă cu probleme majore legate de seria 737 MAX, criticată pentru defecte care pot pune vieți în pericol.

Un incident aproape catastrofal a avut loc când un panou al unei uși s-a desprins la scurt timp după decolare pe un zbor operat de Alaska Airlines cu un 737 MAX 9, în ianuarie, cauzând depresurizarea cabinei.

Deficiențele de inginerie și calitate ale Boeing au creat provocări serioase pentru companie, mai ales după prăbușirea a două avioane 737 Max în Etiopia și Indonezia, în 2018 și 2019, soldate cu 346 de victime.

După aceste tragedii, flota de avioane 737 Max a fost consemnată la sol pentru 20 de luni la nivel global.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel