36% din prostituatele din Germania sunt românce (statistică oficială)

Narcis Popa |
Data publicării:

Peste 11 000 de prostituate românce sunt înregistrate legal, cu acte, în Germania, acolo unde cea mai veche meserie din lume este reglementată. 

Numărul prostituatelor înregistrate legal în Germania este în creștere, dar încă sub nivelul de dinaintea pandemiei, conform datelor oficiale publicate vineri de agenția DPA.

La sfârșitul anului 2023, în Germania erau înregistrate aproximativ 30.600 de prostituate, o creștere de 8,3% față de anul precedent, dar sub cifra de 40.400 înregistrată la sfârșitul anului 2019, potrivit Oficiului Federal de Statistică.

În ceea ce privește naționalitățile, doar 18% dintre prostituatele înregistrate în Germania sunt germane. Majoritatea provin din România (36%), Bulgaria (11%) și Spania (7%).

Prostituția în Germania este reglementată ca o activitate comercială normală

 

Prostituția este o activitate legală în Germania, iar din 2017, legislația impune înregistrarea lucrătorilor sexuali. Autoritățile germane nu specifică genul acestora în statistici, deoarece nu este solicitat la înregistrare.

Legea de protejare a prostituției, adoptată în 2017, impune bordelurilor obținerea unei licențe pentru a funcționa, iar Legea privind prostituția, adoptată în 2022, include această practică în rândul activităților comerciale normale.

La sfârșitul anului trecut, numărul licențelor pentru bordeluri era de aproximativ 2.300, comparativ cu circa 2.200 înaintea pandemiei. Dintre acestea, 93% sunt pentru bordeluri propriu-zise, 5% pentru agenții de prostituție, iar restul de 2% pentru vehicule sau evenimente de prostituție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel