40 de incendii de pădure fac în continuare ravagii în Portugalia

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Aproximativ 40 de incendii de pădure au continuat să devasteze miercuri nordul şi centrul Portugaliei, o ţară afectată de câteva zile de un val de incendii alimentate de căldură şi de vânt, care au ucis cel puţin şapte persoane, informează AFP, citată de Agerpres.

Protecţia Civilă a raportat pe site-ul său 42 de focare active, care au mobilizat aproximativ 3.900 de pompieri, ajutaţi de peste 1.000 de vehicule.

Potrivit mass-media locale, autorităţile portugheze au fost nevoite să efectueze noi evacuări în noaptea de marţi spre miercuri în comuna Gondomar din regiunea care include oraşul Porto, în nordul ţării, în timp ce pompierii au descris o situaţie "incontrolabilă" la Arouca, în districtul Aveiro, cel mai afectat de incendii.

Doar în această regiune, circa 20.000 de hectare de vegetaţie au ars începând de luni, potrivit datelor furnizate de Sistemul european de informaţii privind incendiile de pădure (Effis), care a înregistrat alte 15 incendii ce au depăşit pragul de 1.000 de hectare arse în această săptămână în restul ţării.

În districtul Aveiro, mai multe fronturi ale unui grup de patru incendii, care au format un perimetru de circa 100 de kilometri, erau pe cale de a fi aduse sub control datorită eforturilor pompierilor, au informat autorităţile portugheze marţi seară.

Trei pompieri au murit marţi lângă Tabua, în regiunea în care se află oraşul Coimbra din centrul ţării, ridicând bilanţul la şapte morţi şi aproximativ 50 de răniţi.

Celelalte victime sunt un brazilian de 28 de ani angajat de o companie forestieră, care a murit carbonizat luni în timp ce încerca să recupereze nişte unelte, două persoane care au decedat în urma unor atacuri de cord şi un pompier voluntar care a murit duminică, după ce i s-a făcut rău brusc în timpul unei operaţiuni de stingere a flăcărilor. 

 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Citește mai departe

 

MAE, atenţionare de călătorie pentru Ungaria: Restricţii de circulaţie în contextul inundațiilor

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Ungaria că, în contextul inundaţiilor recente, se preconizează aplicarea de către autorităţile din această ţară a unor restricţii de circulaţie, în perioada imediat următoare.

Limitările vor viza inclusiv capitala Budapesta, în special pe căile de acces rutiere şi pietonale adiacente albiei Dunării, informează miercuri MAE.

Restricţiile vor fi aplicate de autorităţile ungare pe fondul temerilor cu privire la creşterea semnificativă a debitului apelor Dunării în zilele următoare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Budapesta: +3613847689, Consulatului General al României la Szeged: +3662424431 şi Consulatului General al României la Gyula: +3666464579, +3666477147, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României în Ungaria +36305356912, Consulatului General al României la Szeged +36306777980 şi Consulatului General al României la Gyula +36306357181.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel