A fost găsit ultimul mesaj dat de Alex Marangon înainte de moarte. Părinții săi: "A văzut ce nu trebuia"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Misterul morții lui Alex Marangon: Dispariția șamanilor ridică noi întrebări în ancheta de la Abația Vidor
Misterul morții lui Alex Marangon: Dispariția șamanilor ridică noi întrebări în ancheta de la Abația Vidor

Ultimul mesaj vocal transmis de tânărul Alex Marangon a fost dezvăluit într-o emisiune TV din ITalia

„Voi merge la o ceremonie cu ayahuasca”. Acestea au fost cuvintele rostite de Alex Marangon, însoțite de un zâmbet, într-un mesaj vocal trimis unui prieten înaintea tragicei seri de la sfârșitul lunii iunie, când tânărul a fost găsit fără viață pe malul râului Piave, după un ritual șamanic organizat la abația Santa Bona din Vidor.

Mesajul audio ar fi fost trimis de Alex, tânărul de 25 de ani din Marcon, cu doar câteva ore înainte de a muri, în noaptea dintre 29 și 30 iunie. „Am ajuns mai devreme, într-o casă comună, am mâncat o pizza, par să fie multe oportunități, multe noutăți – povestea el – am spus deja că nu voi rămâne pentru tot sezonul, voi merge să particip la o ceremonie cu ayahuasca.”

Misterul

Circumstanțele morții sale, descoperite pe 2 iulie, rămân încă neclare. Conform celei mai simple variante, tânărul ar fi căzut de pe o stâncă de aproximativ zece metri înălțime. Însă necropsia arată că acesta ar fi putut fi ucis și asta cred și procurorii. 

În mesajul său, vocea lui Alex era plină de bucurie, chiar și atunci când făcea referire la ayahuasca, un cocktail din mai multe plante amazoniene cunoscut pentru efectele sale halucinogene.

Mesajul audio a fost redat în cadrul emisiunii „Pomeriggio5”, vineri, 13 septembrie 2024. Doar cu câteva zile în urmă, Luca și Sabrina Marangon, părinții lui Alex, au fost invitați și în emisiunea „Fuori dal Coro”. „Adevărul despre ce s-a întâmplat cu Alex poate fi știut doar de cei care au fost acolo în acea seară – au spus ei – dar fiul nostru a fost atras într-o capcană.”

Părinții lui Alex Marangon la TV: "A fost atras într-o capcană și ucis. Rănile de la cap și spate sunt clare, poate a văzut ceva ce nu trebuia"

 

Luca și Sabrina Marangon nu au dubii și au spus clar în emisiune: „Adevărul despre ce s-a întâmplat cu Alex poate fi știut doar de cei care au fost acolo în acea seară. Dar fiul nostru a fost ademenit acolo”. Părinții tânărului care și-a pierdut viața la sfârșitul lunii iunie în urma unui ritual șamanic la abația Santa Bona din Vidor, și-au expus din nou convingerile în fața camerelor de la „Fuori dal Coro”, emisiunea moderată de Mario Giordano pe Rete 4. Ei au afirmat răspicat: „Alex a fost ucis.”

Luca, tatăl, a subliniat de ce crede că fiul său nu a fost victima unui accident: „Rănile de la cap și spate sunt clare”, a repetat el. Mama, Laura, a adăugat: „Poate că a văzut ceva ce nu trebuia sau poate a fugit ca să nu participe la ceva ce nu aproba.” Părinții sunt de părere că rănile de pe spatele lui Alex ar fi dovada că fugea de ceva periculos, fiind urmărit și agresat.

Căutarea adevărului

Luca nu s-a oprit în a cere ca întreaga situație să fie elucidată complet și a explicat că participarea la acea ceremonie din iunie a costat 400 de euro, probabil din cauza prezenței șamanilor, în timp ce în alte ocazii costurile erau mai mici. Părinții sunt convinși și de prezența substanțelor interzise, în special ayahuasca, un preparat din plante interzis în Italia, dar folosit în America de Sud.

O întrebare importantă a fost de ce Alex a început să frecventeze astfel de medii. Mama lui, Sabrina, a răspuns fără ezitare: „Pentru că a fost influențat. Avea probleme de astm, a fost operat de două ori la nas, dar s-a săturat de medicina tradițională. A fost îndrumat către o zonă de tratament cu plante naturale, acolo unde a fost atras.”

Însă cine l-a influențat rămâne necunoscut. Giordano a introdus în discuție posibilitatea implicării unor secte. „Am încercat să-l avertizăm că ar putea fi vorba despre așa ceva, dar Alex insista că sunt doar niște prieteni.”

Părinții lui Alex au mai menționat și deficiențele din anchetă: „Nimic nu a fost sigilat. Când am ajuns, totul era deja deschis. În acea după-amiază a avut loc chiar și o nuntă. Ne-au dat imediat geanta cu lucrurile lui Alex, ceea ce ne-a surprins, pentru că la acel moment era considerat doar o persoană dispărută.” Un detaliu a atras atenția: „Am găsit salteaua lui Alex, folosită în biserică, în salonul proprietarilor.” Părinții au cerut ca abația să fie sfințită din nou, dat fiind faptul că acolo a avut loc un ritual șamanic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel