A început lupta dintre Ciucă și Ciolacu: "În cursa pentru prezidențiale lucrurile sunt mai contondente"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu (Foto: Agerpres)
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu (Foto: Agerpres)

A început o adevărată luptă între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă în vederea alegerilor prezidențiale. 

După o îndelungată perioadă de pace, în care s-a realizat și o premieră pentru țara noastră: o rocadă la nivel de prim-ministru convenită și respectată de două partide total opuse ca ideologie, PSD și PNL, lucrurile par să se tulbure. În ultimele zile pacea dintre Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu pare să fi luat sfârșit și asta pentru că deja se apropie perioada în care partidele trebuie să-și anunțe oficial candidații la prezidențiale. Nicolae Ciucă a făcut-o deja într-un interviu acordat de la Washington pentru presa românească, iar acum este rândul lui Marcel Ciolacu să facă ceva. Chiar dacă liderul PSD nu și-a anunțat oficial candidatura, el va fi candidatul social-democrat la alegerile prezidențiale într-o proporție de 100%. Nu există contracandidați, iar varianta ca Mircea Geoană să fie susținut de PSD este total exclusă. 

Ciucă a fost primul care a lansat săgeți către PSD spunând că o majorare a cotei TVA este o linie roșie peste care el și PNL-ul nu va putea trece. Mesajul lui Ciucă l-a înfuriat pe Marcel Ciolacu care a izbucnit în ședința de Guvern și a spus că se discută prea mult despre linii roșii trasate și că guvernul nu aparține nici unui partid politic. Ciucă spune că e normal ca în perioada unei campanii electorale, mai ales când este vorba despre una prezidențială, atacurile să fie mai contondente.

Nicolae Ciucă: Aceste subiecte vor face deliciul întregii campanii electorale

 

"Tocmai faptul că mi-am asumat să-mi anunţ candidatura asta nu înseamnă că sunt dezarmat, asta înseamnă că sunt foarte bine înarmat şi este o chestiune de responsabilitate pe care am asumat-o şi de aici înainte toate aceste chestiuni sunt absolut normale pentru că în această competiţie politică şi îndeosebi în cursa pentru prezidenţiale lucrurile sunt mai contondente decât pentru oricare dintre alegerile urmează sau care s-au desfăşurat - mă refer la cele locale. (...) Am văzut toate aceste atacuri să le zicem. Ele vin în contextul în care noi cu adevărat trebuie să ne ocupăm de problemele despre care aţi făcut vorbire. (...) Nu cred că trebuie să pierdem timpul cu astfel de subiecte, pentru că ele vor face deliciul întregii campanii de acum înainte şi de răspuns sigur că va trebui să răspundem pentru că aşa este în politică. (...)

"Eu cred că nu trebuie să facem slogan din linia roşie sau din linia galbenă, pentru că înapoia acestor linii să ştiţi că sunt decizii, decizii care afectează oameni, afectează familii, afectează viitorul lor. Ca atare, noi trebuie să avem toată certitudinea că ceea ce stabilim, ceea ce discutăm şi ceea ce se concretizează în măsuri şi decizii executive vin tocmai în folosul oamenilor, în sprijinul oamenilor, pentru că altfel nu ar mai avea rost să ne aflăm aici", a spus Nicolae Ciucă la B1 TV. 

În lupta pentru alegerile prezidențiale sunt deja trei candidați anunțati oficial: George Simion din partea AUR, Elena Lasconi din partea USR și Nicolae Ciucă din partea PNL, care însă și-a anunțat singur candidatura, aceasta nefiind deocamdată aprobată de partid. Cel mai probabil va fi doar o chestiune birocratică și o ocazie pentru liderii PNL să se întâlnească într-un mare miting. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel