Destin tragic pentru un român de 41 de ani: A plecat să strângă un ban, dar și-a găsit sfârșitul într-o pădure din Austria

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)
Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Accident mortal în Austria. Un muncitor român și-a pierdut viața într-o exploatare forestieră din sud-vestul țării. 

Un muncitor român în vârstă de 41 de ani a murit marți, 3 septembrie 2024, într-un tragic accident de muncă produs în timpul unor lucrări de exploatare forestieră în regiunea Zillertal, Austria.

Incidentul a avut loc în jurul orei 11:20, în localitatea Brandberg, din districtul Schwaz. Potrivit informațiilor furnizate de publicația austriacă, 5min.at, bărbatul a fost lovit mortal de un copac doborât de un coleg de muncă.

Victima făcea parte dintr-o echipă de muncitori angajați de o companie românească, care desfășura lucrări de exploatare forestieră în baza unui contract cu autoritățile austriece de gestionare a pădurilor.

Conform primelor informații, accidentul s-a produs în momentul în care unul dintre colegii săi tăia un copac, care s-a prăbușit necontrolat, lovindu-l pe muncitorul aflat în apropiere.

Echipele de salvare au intervenit rapid, însă nu s-a mai putut face nimic

 

Echipele de salvare au intervenit rapid la locul incidentului, printre acestea numărându-se Salvamont Mayrhofen și un elicopter de urgență, Heli 4. Din nefericire, medicii nu au putut să-i salveze viața, iar decesul a fost constatat la fața locului.

Autoritățile austriece au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale tragicului accident. Deocamdată, dinamica exactă a incidentului nu este clară, iar investigațiile sunt în plină desfășurare. 

Poliția austriacă investighează dacă au fost respectate toate măsurile de siguranță pe șantier.

 

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Citește mai departe:

Cinci români au fost răniți într-un accident grav între o dubiță și o mașină în Austria

 

Un grav accident rutier a avut loc duminică seara, 8 septembrie 2024, pe B148 Altheimer Straße, în apropiere de St. Peter am Hart, Austria. În urma coliziunii frontale dintre o dubiță și un autoturism, cinci cetățeni români au fost răniți, dintre care doi au suferit răni grave.

Conform autorităților locale, accidentul s-a produs în jurul orei 00:35, când un bărbat de 45 de ani din districtul Wels-Land conducea un autoturism pe B148 Altheimer Straße, venind dinspre Braunau am Inn în direcția Altheim.

În același timp, un microbuz condus de un bărbat român de 44 de ani se deplasa în direcția opusă, având la bord opt pasageri, toți cetățeni români, și tractând o remorcă grea. În comuna St. Peter am Hart, cele două vehicule s-au ciocnit frontal, din motive încă neelucidate.

În urma impactului violent, două persoane au fost grav rănite și au necesitat intervenții medicale de urgență, în timp ce alte trei persoane au suferit răni ușoare. Patru dintre pasagerii microbuzului au scăpat nevătămați. Serviciile de urgență au intervenit rapid la fața locului, transportând persoanele rănite la spitalul St. Josef Braunau și la spitalul Barmherzige Schwestern Ried pentru tratament medical.

Citește aici continuarea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel