Abuz incredibil al polițiștilor: Tânără de 22 de ani, reținută pentru că polițiștii i-au uitat pe mașină imprimanta mobilă 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

O studentă de 22 de ani a fost reținută pentru 24 de ore după ce polițiștii au uitat pe plafonul mașinii imprimanta mobilă de printare a proceselor verbale. Fata a aruncat imprimanta într-o pubelă, iar polițiștii o acuză acum de furt. 

Miercuri, tânăra a fost reținută de polițiști după ce, fără să-și dea seama, a aruncat la gunoi o imprimantă mobilă folosită de aceștia în timpul unui control rutier. Situația a escaladat rapid, și a dus la o serie de evenimente care i-a șocat pe toți apropiații fetei, mai ales că aceasta a ajuns să fie introdusă în arestul poliției pentru 24 de ore fără să comită vreo infracțiune care să arate că ar fi vreun pericol public.

Totul a început când tânăra a fost oprită de un echipaj al Brigăzii Rutiere în Sectorul 2 al Capitalei. Polițiștii au amendat-o pentru că avea geamuri cu folii neomologate. Procesul-verbal a fost tipărit pe loc cu ajutorul unei imprimante mobile, pe care unul dintre polițiști a uitat-o pe plafonul mașinii după încheierea formalităților, se relatează într-un reportaj al Pro TV. 

Dintr-un motiv deocamdată necunoscut, studenta a decis să arunce imprimanta într-o pubelă, după ce i-a căzut de pe plafonul mașinii. Încă nu este clar dacă știa ce este acel aparat. Între timp, polițiștii și-au dat seama că au pierdut aparatul și au revenit la fața locului. Pentru că nu au găsit imprimanta, au verificat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă și au descoperit la cine era imprimanta mobilă. Spre deosebire de alte cazuri în care durează săptămâni întregi pentru verificarea imaginilor de pe camerele de supraveghere, ca prin minune, de această dată totul a mers foarte rapid. 

Fata, arestată 24 de ore. Familia și prietenii s-au trezit cu percheziții la domiciliu la primele ore ale dimineții

 

Situația a devenit și mai dramatică atunci când poliția a efectuat percheziții atât la domiciliul tinerei, cât și la locuințele părinților și prietenilor acesteia. Părinții fetei s-au trezit cu mascații la ușă, la ora 6 dimineața, iar întreaga familie a fost umilită public.

„Mi-au răscolit toată casa,” a povestit tatăl fetei, încă afectat de șocul trăit. „Au sunat și la rector, ne-au făcut de râs peste tot. Nu e corect, ne-au târât într-o mizerie în care nu credeam că vom ajunge vreodată.”

Într-o încercare disperată de a recupera imprimanta, studenta și prietenii ei s-au întors la locul incidentului, însă era deja prea târziu. Pubela nu mai era în același loc pentru că era una folosită de un constructor din zonă. În tot acest timp, poliția nu a stat cu mâinile în sân. Tânăra a fost acuzată de furt, a fost arestată pentru 24 de ore, iar polițiștii au decis să deschidă un dosar penal pe numele ei.

„Cu siguranță este un abuz,” a declarat avocatul tinerei, Mihai Ravescu. „Aceasta nu este o faptă de natură penală, iar dacă, prin absurd, se va dovedi că este, nu poate fi vorba de furt. Intenționăm să ne îndreptăm împotriva organelor de urmărire penală.”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel