Accident feroviar în Germania: O fetiță și-a pierdut viața călcată de un tren în care se aflau 300 de călători; Traficul a fost închis

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Poză de la fața locului/ Sursă: bild.de - TV-Niederrhein
Foto: Poză de la fața locului/ Sursă: bild.de - TV-Niederrhein

O fată de 14 ani a fost ucisă de un tren expres în timp ce traversa șinele de cale ferată.

Luni dimineață, în jurul orei 7, un accident tragic a avut loc în Rees, districtul Kleve, când o fată de 14 ani a fost lovită de un tren expres. Tânăra, care se îndrepta spre stația de autobuz din Rees-Millingen, a încercat să traverseze șinele de cale ferată în ciuda semnalizării de barieră închisă.

Se pare că fata, în încercarea de a recupera timpul pierdut, a traversat șinele în momentul în care bariera era coborâtă. Incidentul s-a produs în timp ce trenul expres „Nightjet”, operat de Căile Ferate Federale Austriece (ÖBB), se apropia de locul respectiv. Impactul a fost fatal pentru tânără, care nu a avut nicio șansă de supraviețuire.

Pe peronul din apropiere se aflau aproximativ 30 de pasageri, inclusiv copii și tineri, care așteptau sosirea expresului regional RE19. În momentul accidentului, aceștia au fost martori la incidentul devastator.

Linia de cale ferată a fost închisă temporar pentru a permite intervenția echipei de protecție a victimelor, care oferă suport atât pasagerilor afectați, cât și șoferilor care au asistat la accident. Trenul ÖBB, care transporta în jur de 300 de pasageri, este de asemenea supus unei evaluări amănunțite, scrie Bild. 

Poliția locală desfășoară o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului și pentru a verifica motivele pentru care fata a ignorat semnalizarea de barieră. Comunitatea locală este profund marcată de tragedie, iar autoritățile continuă să investigheze acest incident îngrijorător.

Tot în această dimineață, o explozie a avut loc în zona centrală a orașului Köln, afectând intrarea într-un club de noapte de pe Hohenzollernring.

Incidentul a avut loc în jurul orei 7 dimineața și a avut loc în zona unui club de noapte, provocând avarii semnificative. Potrivit informațiilor preliminare, explozia a afectat intrarea într-un club de noapte din apropiere, dar nu au fost raportate victime.

În urma incidentului, poliția a lansat o operațiune extinsă și a închis zona dintre Rudolfplatz și Friesenplatz. Autoritățile au cerut locuitorilor să evite zona afectată, iar investigațiile sunt în curs de desfășurare. 

Imagini surprinse de o cameră de supraveghere de la intrarea clubului, obținute de publicația Express, arată o persoană purtând un hanorac lăsând o geantă în fața intrării și plecând. Din videoclip nu reiese clar dacă aceasta a acționat singură sau a avut complici.

Proprietarul clădirii a declarat pentru Bild: „Suntem șocați. Cineva a detonat un dispozitiv exploziv, deși era evident că în interior se aflau oameni. Cred că pagubele aduse proprietății se ridică la aproximativ 100.000 de euro”. Citește în continuare aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel