Accident grav cu români, când încercau să treacă ilegal granița în SUA: Șoferul, tot român, se confruntă cu acuzații grave

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ionel Niculae riscă peste 20 de ani de închisoare, după ce a fost prins încercând să treacă ilegal granița Statelor Unite ale Americii mai mulți conaționali. Mașina pe care o conducea și în care se mai aflau alți 6 români, a fost implicată într-un accident grav, cu alte două mașini, aproape de graniță.

2. -imagine fara descriere- (romanian-smuggling-b-c--1-6649827-1700245308745_41815100.jpg)Jeep-ul care ar fi fost condus de Ionel Niculae a fost implicat într-un grav accident cu două autovehicule la aproximativ patru kilometri sud de granița cu Canada, în statul Washington, potrrivit poliției vamale și de frontieră a SUA.

Românul în vârstă de 48 de ani se confruntă cu 13 acuzații federale în Statele Unite după ce ar fi trecut ilegal șase cetățeni români peste granița din Columbia Britanică în statul Washington.

Oficialii americani spun că trecerile ilegale la granița dintre Columbia Britanică și Washington sunt din ce în ce mai frecvente și mai periculoase. Bărbatul român a fost reținut la locul unui accident în apropiere de Sumas, Wash., la 17 septembrie.

Niculae riscă 20 de ani de închisoare

 

Ionel Niculae, cunoscut și sub numele de Adrian Dumitrescu, a fost acuzat săptămâna aceasta de șase capete de acuzare pentru complicitate la intrarea necorespunzătoare a unei persoane fără documente. De asemenea, el este acuzat de trei capete de acuzare pentru introducerea unei persoane fără documente în SUA în alt loc decât un port de intrare desemnat; trei capete de acuzare pentru introducerea unei persoane fără documente în SUA care a provocat vătămări corporale grave; și un capăt de acuzare pentru intrarea necorespunzătoare a unei persoane fără documente.

Agenți ai Serviciului Vamal și ai Patrulei de Frontieră al SUA spun că Niculae a condus un Jeep cu șase pasageri pe un câmp de fructe de pădure în SUA, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Sumas, la sud de Abbotsford, B.C. O cameră de luat vederi de pe partea de Washington a graniței a surprins trecerea ilegală a vehiculului, potrivit biroului procurorului districtual al SUA pentru vestul Washingtonului.

Același Jeep a fost reperat de către oficialii canadieni care traversau ilegal în B.C. cu trei zile mai devreme, potrivit procurorului districtual.

În timp ce agenții de frontieră urmăreau Jeep-ul în SUA, Departamentul de poliție din Sumas i-a alertat pe agenți cu privire la un grav accident. Jeep-ul în care erau cei șapte români s-a răsturnat după ce ar fi trecut peste un semn de oprire și a lovit un SUV la aproximativ patru kilometri sud de granița cu Canada. Toți cei șase pasageri din Jeep au fost transportați la spital, împreună cu șoferul SUV-ului.

Românii care visau să ajungă în SUA, au ajuns la spital, cu fracturi

 

Tessa M. Gorman, procurorul interimar al SUA pentru vestul Washingtonului, a declarat că șoferul care a fost lovit de Jeep se află încă în recuperare în urma rănilor suferite în urma accidentului.

"Răspundem la o creștere a evenimentelor periculoase de contrabandă la granița noastră de nord", a declarat Gorman într-un comunicat. "Acest caz ilustrează modul în care aceste eforturi de contrabandă ilegală pun în pericol nu numai pe cei care sunt introduși ilegal în SUA, ci și pe ceilalți care călătoresc în apropierea graniței."

Pasagerii din Jeep au suferit fracturi, dintre care doi cu pelvisul rupt și unul cu un picior rupt. Niculae nu a fost rănit, potrivit procurorului districtual, potrivit oficialilor de la Washington.

 

"Acest incident subliniază riscurile la care sunt expuși membrii nevinovați ai comunității noastre și provocările cu care ne confruntăm în ceea ce privește protejarea frontierelor noastre și menținerea comunităților noastre în siguranță", a declarat într-o declarație șeful Rosario Vasquez de la Poliția de Frontieră din sectorul Blaine. "Evenimente ca acesta evidențiază disprețul pe care contrabandiștii îl au față de viața umană.", continuă ea.

Alți români, inclusiv șapte copii, prinși la graniță

 

La 9 noiembrie, agenții de poliție de frontieră din Blaine, Washing, au arestat doi cetățeni români suspectați că au introdus ilegal în SUA o duzină de alți români, inclusiv șapte copii cu vârsta sub 14 ani, care au fost găsiți în partea din spate a unui SUV. Agenții de frontieră americani din Blaine, Wash. au arestat doi cetățeni români suspectați de introducerea ilegală în SUA a douăsprezece români, inclusiv șapte copii cu vârsta sub 14 ani care au fost găsiți în partea din spate a unui SUV, la 9 noiembrie 2023, potrivit CTV News. 

Investigatorul Robert Hammer, de la U.S. Homeland Security, care supervizează investigațiile departamentului în Pacific Northwest, spune că investigațiile privind rețelele de trafic de persoane au devenit o prioritate în regiune.

"Am observat o creștere a numărului de evenimente de trafic de persoane aici, în statul Washington, de-a lungul graniței noastre nordice cu Canada", a declarat el.

Dacă va fi găsit vinovat, Niculae riscă până la 20 de ani de închisoare pentru fiecare dintre cele mai grave acuzații de trafic de persoane care provoacă vătămări corporale și până la 10 ani de închisoare pentru acuzația de introducere a unei persoane fără documente în SUA în afara unui port de intrare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel