Accident grav în Italia: Un autobuz școlar s-a răsturnat după coliziunea cu o mașină; Zece copii și trei adulți răniți

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Accident grav în Italia: Un autobuz școlar s-a răsturnat după coliziunea cu o mașină; Zece copii și trei adulți răniți / Foto: Captură video youtube
Accident grav în Italia: Un autobuz școlar s-a răsturnat după coliziunea cu o mașină; Zece copii și trei adulți răniți / Foto: Captură video youtube

Un accident rutier a avut loc marți după-amiază, întâi octombrie, în Policoro, provincia Matera, în care a fost implicat un autobuz școlar și un autoturism Fiat Punto.

În urma coliziunii, autobuzul s-a răsturnat, provocând rănirea a zece copii și a altor trei persoane. Deși incidentul a fost grav, niciuna dintre persoanele implicate nu a suferit răni care să le pună viața în pericol.

Accidentul a avut loc în jurul orei 14:30, la intersecția cu Via Metaponto, o zonă aglomerată din Policoro. Autobuzul școlar, care transporta elevii unei școli gimnaziale din localitate, se afla în drum spre casă când a intrat în coliziune cu un Fiat Punto condus de un tânăr de 23 de ani de origine albaneză. Impactul a fost atât de puternic încât autobuzul s-a răsturnat pe o parte.

 

Intervenție rapidă a autorităților: Niciunul dintre cei implicați nu a suferit răni grave

 

Martorii oculari au descris scena ca fiind una șocantă, cu autobuzul răsturnat pe carosabil și copiii speriați strigând după ajutor. Autoritățile locale au intervenit rapid, iar la fața locului s-au deplasat pompieri, ambulanțe și polițiști pentru a gestiona situația și a acorda primul ajutor celor răniți.

Din fericire, toți copiii implicați în accident au suferit doar răni minore. Aceștia au fost transportați de urgență la spitalul din Policoro pentru investigații suplimentare și tratament. Conform declarațiilor oficiale, niciunul dintre ei nu a necesitat intervenții chirurgicale și toți se află în stare stabilă.

Primarul din Policoro, Enrico Bianco, a oferit o declarație la scurt timp după accident, exprimându-și ușurarea că situația nu a avut un deznodământ tragic.

„Copiii au fost duși la spital pentru verificări, dar sunt conștienți și în afara oricărui pericol. Șoferul autobuzului și însoțitorul au suferit răni minore, dar și ei sunt în stare stabilă. A fost un miracol că nimeni nu a fost grav rănit, având în vedere gravitatea accidentului”, a spus primarul conform Fanpage.

În urma coliziunii, șoferul Fiatului Punto a fost și el transportat la spital pentru evaluări medicale, dar nu a suferit răni grave. Tânărul de 23 de ani a fost supus unui test de alcoolemie și este interogat de poliție pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului.

 

Investigații în desfășurare pentru a stabili cauzele accidentului și responsabilitățile

 

Potrivit primelor investigații, se pare că șoferul autoturismului nu a respectat o prioritate de trecere la intersecție, dar ancheta este în desfășurare pentru a confirma această ipoteză.

Tronsonul de drum afectat de accident a fost temporar închis circulației pentru a permite intervenția echipelor de salvare și pentru a efectua cercetările necesare. Poliția rutieră și carabinierii colaborează pentru a reconstitui cu exactitate dinamica accidentului și pentru a stabili responsabilitățile.

Acest incident a ridicat noi semne de întrebare cu privire la siguranța rutieră în zonă. Localnicii au raportat în trecut că intersecția în care s-a produs accidentul este una problematică, cu vizibilitate redusă și semnalizare deficitară. Autoritățile au promis că vor evalua măsurile de siguranță în acea zonă pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel