Accident în lanț pe DN2, în județul Vrancea: Nouă persoane rănite, inclusiv cinci polițiști

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Accident în lanț pe DN2, în județul Vrancea: Nouă persoane rănite, inclusiv cinci polițiști
Accident în lanț pe DN2, în județul Vrancea: Nouă persoane rănite, inclusiv cinci polițiști

Un grav accident de circulație s-a produs joi dimineață, în jurul orei 9:00, pe Drumul Național 2 (DN2), cunoscut și ca „Drumul morții”, la ieșirea din comuna Golești, județul Vrancea.

Au fost implicate patru autovehicule, inclusiv un autoturism aparținând Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea. Accidentul s-a soldat cu rănirea a nouă persoane, dintre care una a fost încarcerată.

Potrivit primelor informații furnizate de IPJ Vrancea, autoturismul de poliție a fost lovit din spate de o autoutilitară care circula pe DN2-E85. În urma impactului puternic, mașina de poliție a fost proiectată pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu alte două vehicule. Accidentul a provocat o reacție în lanț, fiind avariate grav toate cele patru autovehicule implicate.

Intervenția de urgență a fost coordonată rapid, echipajele de poliție și ambulanță sosind la fața locului în scurt timp. La locul accidentului au intervenit pompierii militari cu o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD și o autospecială de transport victime multiple, cu sprijinul a șapte echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea. Datorită intervenției prompte, toate cele nouă persoane rănite, printre care și cei cinci polițiști, au fost scoase din vehicule și transportate la Spitalul Județean de Urgență Focșani.

 

Victimele sunt rănite, dar se află în afara oricărui pericol

 

Victimele au suferit diverse răni, majoritatea fiind în stare stabilă, dar una dintre ele a necesitat îngrijiri medicale de urgență din cauza faptului că a rămas încarcerată între fiarele contorsionate ale mașinii. Echipajele medicale au reușit să o elibereze și să o transporte în siguranță la spital pentru tratament. În prezent, starea răniților este monitorizată atent, iar medicii sunt optimiști în ceea ce privește recuperarea acestora.

„La data de 29 august 2024, în jurul orei 08:53, Dispeceratul IPJ Vrancea a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe DN2-E85, la ieşire din comuna Goleşti, s-a produs un accident rutier în care a fost implicat un autoturism din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea. În eveniment au fost implicate patru autovehicule, rezultând rănirea a nouă persoane, dintre care una încarcerată”, a declarat IPJ Vrancea într-un comunicat oficial.

Cauzele exacte ale accidentului sunt încă în curs de investigare, însă primele date sugerează că autoutilitara care a provocat accidentul nu a respectat distanța regulamentară față de autoturismul din față. Poliția continuă cercetările pentru a stabili cu precizie circumstanțele care au dus la producerea acestui accident grav. 

Acest accident vine pe fondul unui alt accident grav, produs în aceeași zi, pe același drum, în județul Suceava, la ora 4:20 dimineața, în localitatea Drăgușeni. În acest al doilea accident, două mașini s-au ciocnit violent, rănind alte nouă persoane, inclusiv cinci copii. Două dintre victime au rămas încarcerate și au necesitat intervenția echipelor de descarcerare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel