Accident rutier pe platourile de filmare pentru „Cursa” în București. Codin Maticiuc: „Contează doar oamenii, iar ei sunt bine”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Accident rutier pe platourile de filmare pentru „Cursa” în București. Codin Maticiuc: „Contează doar oamenii, iar ei sunt bine” / Foto: TikTok
Accident rutier pe platourile de filmare pentru „Cursa” în București. Codin Maticiuc: „Contează doar oamenii, iar ei sunt bine” / Foto: TikTok

Un grav accident rutier a avut loc duminică seara, în București, în timpul filmărilor pentru pelicula „Cursa”, una dintre cele mai așteptate producții cinematografice independente din România.

Incidentul s-a petrecut în timpul filmării unei scene de mare viteză, când șoferul unui bolid de lux a pierdut controlul vehiculului, lovind violent gardul despărțitor de pe mijlocul drumului.

Potrivit martorilor, impactul a fost atât de puternic încât mașina a ricoșat și a lovit autoturismul din care se filma scena. Din cauza coliziunii, această a doua mașină a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat, provocând rănirea a trei persoane aflate la bord.

 

ISU București-Ilfov: Cinci persoane implicate în accident

 

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, în cele două autoturisme implicate în accident se aflau un total de cinci persoane. Două dintre acestea au primit îngrijiri medicale la fața locului și au fost ulterior transportate la spital pentru investigații suplimentare.

„Din fericire, nicio viață nu a fost pusă în pericol, însă rănile suferite de cei implicați au necesitat intervenția promptă a echipajelor medicale. În momentul de față, starea celor răniți este stabilă, dar rămân sub supraveghere medicală”, au precizat reprezentanții ISU.

 

Pagube de aproape 400.000 de euro

 

Pagubele materiale produse în urma accidentului sunt considerabile, estimându-se că acestea se ridică la aproximativ 400.000 de euro. Bolidul avariat în accident, un vehicul de lux utilizat în cadrul filmărilor, valorează câteva sute de mii de euro. De asemenea, echipamentul de filmare din autoturismul lovit a fost grav avariat, adăugând la totalul pagubelor.

„Cursa” este o producție ambițioasă, care promite să fie cea mai scumpă peliculă cinematografică independentă realizată vreodată în România. Filmările au început în luna iulie a acestui an, iar premiera este programată pentru toamna anului 2025. Incidentul nu va afecta programul general de filmare, însă va impune câteva zile de pauză pentru reevaluarea măsurilor de siguranță.

 

Codin Maticiuc: „Sunt bine, sunt în afara oricărui pericol”

 

Codin Maticiuc, unul dintre producătorii filmului, a reacționat imediat după accident, oferind detalii despre starea celor răniți. Într-o declarație publicată pe rețelele de socializare, Maticiuc a confirmat că trei persoane au fost rănite, dintre care doi cascadori profesioniști și un cameraman.

„Implicați și vătămați au fost trei persoane, doi cascadori profesioniști, din propabil cea mai bună echipă de cascadori din România și un cameraman. Vreau să vă anunț și mă bucur să vă anunț că sunt bine, sunt în afara oricărui pericol. Am trecut și de CT-uri și de foarte multe teste. Sunt foarte bine, mulțumim lui Dumnezeu și nimic altceva nu contează. Vă rog să nu mai întrebați de pagube materiale și de film, contează doar oamenii, iar ei sunt bine.”, a declarat Maticiuc.

De asemenea, producătorul a subliniat că echipa de producție va colabora îndeaproape cu autoritățile pentru a înțelege exact cauzele care au dus la acest incident și pentru a se asigura că astfel de evenimente nu se vor mai repeta.

Acest accident vine într-un moment delicat pentru echipa de producție a filmului „Cursa”, însă determinarea de a continua proiectul rămâne neclintită. Eforturile se vor concentra acum pe recuperarea celor răniți și pe implementarea unor măsuri suplimentare de siguranță pentru a preveni alte incidente similare în viitor.

 

@codin_maticiuc Detalii accident filmări @Cursa ♬ sunet original - Codin Maticiuc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel