Cauza accidentului de la Mestre: Șoferul a ajuns la spital de mai multe ori în zilele de dinaintea dezastrului

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Accidentul de autobuz din Mestre. Șoferul se plângea de probleme cardiace înainte de tragedie
Accidentul de autobuz din Mestre. Șoferul se plângea de probleme cardiace înainte de tragedie

O nouă autopsie a fost dispusă asupra trupului lui Alberto Rizzotto, șoferul de 40 de ani al autobuzului companiei La Linea, care a căzut, pe 3 octombrie, de pe pasajul superior Superiore di Marghera. În tragicul accident și-au pierdut viața 21 de oameni, iar alți 15 au fost răniți.

Primele analize efectuate de institutul de medicină legală din Padova nu au dovedit semnele unii boli cardiace, dar ultimele zvonuri au determinat-o pe procurorul general al Veneției, Laura Cameli, să încredințeze o nouă evaluare medicală a inimii șoferului, relatează Il Gazzettino.

În săptămânile dinaintea accidentului, Rizzotto a mers de mai multe ori la camera de urgență, plângându-se de probleme cardiace. 

Procurorul Cameli a încredințat noile analize medicului cardiolog al Universității din Padova, Cristina Basso, pentru a evidenția posibile cauze de natură cardiopatologică a decesului lui Rizzotto.

Procurorul a cerut să analizeze și fișele medicale ale șoferului. Medicul cardiolog al Universității din Padova, Cristina Basso, este un specialist  în cazulor situațiilor calificate drept „moarte invizibilă”, cauzate de probleme cardiace care scapă chiar și testelor normale.

Examenul este programat pentru 28 noiembrie, iar rezultatele trebuie trimise până pe 10 ianuarie 2024. 

Continuă cercetările

 

Cine sunt victimele din autocarul de la Mestre. Antonela era însărcinată și se afla în luna de miere cu soțul ei

Între timp, sunt în desfășurare și alte cercetări de pe pasajul suprateran și de pe un tronson de balustradă. În acest sens, este așteptată în curând o nouă anchetă la fața locului. De asemenea, va fi analizat și telefonul șoferului și  așa-numita cutie neagră a autovehiculului. Se așteaptă însă și rezultatele comisiei de evaluare a autobuzului confiscat în urma accidentului.

Reamintim că un autobuz cu numeroși oameni la bord a căzut în seara zilei de 3 octombrie la Mestre, ajungând pe calea ferată în apropierea șoselei. Imediat după ce a căzut de pe pasaj, autocarul a luat foc.  

Autocarul ar fi căzut aproximativ 10 metri: Accidentul a avut loc cu puțin înainte de ora locală 20.00 a Italiei, pe pasajul superior al drumului de legătură care duce dinspre Mestre spre Marghera și autostrada A4. În primul tronson de coborâre, autobuzul, din motive deocamdată necunoscute, a spart parapetul, a căzut și a ajuns între un depozit și șinele gării Mestre, luând foc.  

 

Patru români și-au pierdut viața în accidentul tragic din Italia: Aurora și Georgiana aveau doar 8 și 13 ani

 

Printre victimele accidentului de autocar, care s-a produs în Italia, în apropiere de Veneţia, se află și o familie de români, formată din patru persoane, transmite Ministerul de Externe. Este vorba de două fetițe și părinții lor.

Bunicul victimelor de la Mestre, Italia, strigăt de disperare: "Ce am greșit, Doamne?"

Aurora și Georgiana, două minore de 8 şi 13 ani, mama lor Mihaela, în vârstă de 42 de ani, şi tatăl Mircea, în vârstă de 45 de ani, au murit pe loc în accident produs în Italia. Cei patru conaţionali locuiau în Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel