În rețeta tradițională, ouăle sunt un ingredient de nelipsit, deoarece fac compoziția de chiftele mai moale și mai aromată. Prin urmare, în absența ouălor va fi necesar să găsești un alt produs, care va avea rezultate satisfăcătoare. Unul dintre cei mai bun înlocuitor pentru ouă este laptele.
Cea mai rapidă cină din cartofi: ai nevoie de două ouă, puțin pesmet și mâncarea e gata
Pentru chiftele este importantă și pâinea pe care o vei folosi. În primul rând, evită pâinea excesiv de uscată. Dacă vei folosi pâine de casă, ar trebui să îndepărtezi coaja, înainte de a înmuia miezul în lapte. O alternativă la pâinea din compoziția pentru chiftele este pesmetul. Nu folosi niciodată făină, deoarece, în timpul gătirii, poate da un miros neplăcut chiftelelor. Unele gospodine coc chiftele în cuptor, dar cea mai bună metodă este să le prăjești într-o tigaie.
Chiftele delicioase fără ouă, gata în 30 de minute. Ingrediente pentru 4 porții:
300 grame carne tocata de vita;
200 grame de carne tocată de porc;
150 grame de pâine;
200 ml de lapte;
80 grame de parmezan ras;
sare și piper negru după gust;
1 crenguță de rozmarin;
1 cățel de usturoi.
Rețeta, pas cu pas
Laptele se pune într-o cratiță și se încălzește. Adaugă pâinea, tăiată în bucăți, în laptele cald. În cinci minute, pâinea se va înmuiat. Într-un bol amestecă carnea de vită și cea de porc. Adaugă piper, sare și parmezanul ras.
Cel mai parfumat desert al iernii: prăjitură moale cu portocale, care se topește în gură
Pâinea înmuiată în lapte se stoarce și se pune în bolul cu celelalte ingrediente. Se toacă usturoiul și crenguța de rozmarin, care se adaugă și ele în compoziție. Amestecă bine.
Ia câte puțină compoziție și formează niște sfere mici. Chiftelele se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. Ai grijă să întorci chiftelele de câteva ori pentru o gătire uniformă. Pentru a-ți uimi oaspeții, poți prepara un sos cremos care să le însoțească.
Sosul de roșii, excelent pentru toate felurile de carne
Ingredientele de care ai nevoie:
8 roșii,
o ceapă,
o căpățână de usturoi,
un ardei iute, 3 linguri de ulei de măsline,
un morcov,
sare și piper, o linguriță de zahăr,
2 linguri de oțet de mere.
Rețetă de brânză proaspătă de casă din doar patru ingrediente: Se mănâncă până la ultima bucățică!
Roșiile se curăță de coajă, se taie cubulețe și se călesc într-o tigaie, cu ulei de măsline. Adaugă ardeiul iute tocat, ceapa tocată, usturoiul zdrobit și morcovul dar prin răzătoare.
După câteva minute, adaugă sarea, piperul, zahărul și oțetul de mere. Gătește la foc mic aproximativ 30 de minute. Acest sos este excelent și pentru chiftele.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News