Când căliți ceapa, adăugați o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în tigaie. Aceasta va rumeni ceapa în doar câteva minute. Acest ingredient captează umezeala în interior, făcând ceapa mai gustoasă și suculentă.
În plus, bicarbonatul de sodiu permite să se rumenească și să se prăjească mai repede.
Pentru o jumătate de kilogram de produs folosiți un sfert de linguriță de pulbere de bicarbonat.
S-ar putea să te intereseze și: Amestecă bicarbonat de sodiu cu un gălbenuș. Soluția care îți șterge 10 ani de pe chip
Adaugă bicarbonat de sodiu când gătești cu ceapă sau roșii
Cu toate acestea, această tehnică trebuie utilizată cu precauție căci ingredientul poate lăsa un gust specific. Prin urmare, pentru prepararea supei de ceapă și a altor feluri de mâncare cu un conținut ridicat de ceapă caramelizată, este mai bine să refuzați să folosiți acest truc.
Încearcă și: Ce se întâmplă dacă amesteci miere cu bicarbonat. Rezultatul care nu te va dezamăgi
De asemenea, bicarbonatul echilibrează aciditatea roșiilor
Roșiile conservate pot adăuga aciditate inutilă alimentelor. Un vârf de bicarbonat de sodiu îl va ajuta să-l elimine fără a afecta textura și gustul general al supelor de roșii, sosurilor, piureurilor de legume sau a altor feluri de mâncare din roșii conservate.
Hummusul va fi neted dacă ingredientul său principal, năutul, este foarte moale. Din nou, bicarbonatul de sodiu va ajuta: Se amestecă un pahar de năut uscat cu șase pahare de apă rece și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Puneți la frigider amestecul peste noapte. În acest timp, fasolea se va umfla bine, iar în timpul gătirii ulterioare se vor înmuia perfect. Drept urmare, măcinarea lor la o stare de piure va fi mai ușoară ca niciodată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News