Din această perspectivă, Senatul a adoptat, ca for decizional, aderarea României la Convenţia privind combaterea coruperii funcţionarilor publici străini în cadrul operaţiunilor economice internaţionale, relatează Rador.
Ministerul Justiţiei va continua să facă tot posibilul pentru realizarea acestui proiect de ţară, dădea asigurări ministrul de resort, Alina Gorghiu. Ea mai spunea că prin ratificarea acestui document s-au făcut paşi înainte către recunoaşterea eforturilor făcute de România, a reformelor realizate până acum, la care Ministerul Justiţiei şi-a adus contribuţia.
"Vă dau un singur procent din studii, acestea arată că 65% din grupurile infracţionale active în statele membre ale Uniunii Europene sunt compuse din membrii din mai multe ţări. De aceea e nevoie de măsuri pentru a preveni coruperea funcţionarilor publici în cadrul operaţiunilor economice internaţionale, e nevoie de proceduri, de politici pentru a descuraja darea de mită şi pentru promovarea conştientizării în rândul companiilor cu privire la riscurile şi consecinţele corupţiei", a declarat Alina Gorghiu.
La rândul său, senatoarea USR Silvia Dinică afirma că formaţiunea pe care o reprezintă susţine ratificarea documentului, ţinând cont că mai sunt multe condiţii de îndeplinit pentru atingerea obiectivului final, accederea la OCDE.
"Avem o comisie parlamentară care va lucra pe cale de legislaţie în parlament şi sunt convinsă că şi structura corespondentă de la guvern va face tot ceea ce ţine ca aceste condiţii de aderare să fie îndeplinite, pentru că nu sunt puţine şi sper ca aderarea României se întâmple mai degrabă mai curând, decât să mai treacă nişte mulţi ani ca să vedem lucru ăsta întâmplându-se", a spus senatoarea USR Silvia Dinică.
Documentul merge acum la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News