Aeroport din Italia, închis, vineri, timp de o oră. Mai multe zboruri, redirecționate către alte orașe. Mii de pasageri au fost afectați!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Aeroport din Italia, închis, vineri, timp de o oră. Mai multe zboruri, redirecționate către alte orașe. Mii de pasageri au fost afectați! Sursa foto: freepik.com
Aeroport din Italia, închis, vineri, timp de o oră. Mai multe zboruri, redirecționate către alte orașe. Mii de pasageri au fost afectați! Sursa foto: freepik.com

Aeroportul din orașul italian Veneția a fost închis, vineri, 13 octombrie, mai bine de o oră, iar unele dintre zboruri au fost redirecționate către alte orașe din apropiere, precum Milano sau Verona.

Aeroportul a fost închis vineri, între orele 9:54 și 10:45 (7:54-8:45 GMT). Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Italia, nu a fost  „pe deplin operațional” până la 11:20 A.M. au raportat managerii aeroportului într-un comunicat.

La acel moment, unele zboruri au fost redirecționate către alte aeroporturi din apropiere din nordul Italiei, cum ar fi Treviso, Verona, Trieste sau Milano.

„Regretăm inconvenientul și invităm pasagerii să verifice starea zborului lor pe monitoarele terminalelor sau pe internet”, am mai transmis managerii aeroportului în comunicat.

Întreruperea a fost cauzată de prezența a aproximativ 200 de pescăruși pe pistele de aterizare, care, până la urmă, au fost alungați cu ajutorul semnalelor acustice, potrivit presei locale.

Unul dintre cei afectați a fost președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, care se întorcea de la Roma și al cărui avion trebuia să aterizeze la Trieste. 

 

Două avioane cu pasageri au fost la un pas de a se ciocni la Veneția

 

O situație tensionată și periculoasă a avut loc la Aeroportul din Veneția când două avioane, un Airbus A321 operat de Iberia cu 203 pasageri la bord și un Boeing 737 al companiei Ryanair cu 174 de pasageri, au fost la un pas să se ciocnească pe pistă. 

Incidentul, care a avut loc pe 18 octombrie anul trecut, a fost recent adus în atenția publicului, evidențiind importanța comunicațiilor și a managementului traficului aerian.

Cauza principală a incidentului a fost o eroare umană la turnul de control al aeroportului, unde căștile controlorului au fost inserate greșit în priza incorectă, ceea ce a dus la incapacitatea acestuia de a comunica eficient cu echipajul avionului Ryanair care aștepta să decoleze.

Evenimentul a fost catalogat de Agenția Națională pentru Siguranța Zborurilor drept un "inconvenient grav", iar anchetatorii italieni au analizat circumstanțele și erorile care au dus la această situație periculoasă.

Incidentul a avut loc într-o zi de marți dimineață, în condiții de ceață densă, cu vizibilitate redusă la doar 500 de metri. Airbusul Iberia se apropia de aeroport pentru a ateriza, în timp ce Boeingul Ryanair era pregătit să decoleze către Londra Stansted, pe aceeași pistă.

Citește mai multe AICI

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG


https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel