Aeroportul Paris-Orly evacuat după o amenințare cu bombă: Turiștii au fugit din terminale în panică

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Aeroportul Paris-Orly evacuat după o amenințare cu bombă: Turiștii au fugit din terminale în panică / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)
Aeroportul Paris-Orly evacuat după o amenințare cu bombă: Turiștii au fugit din terminale în panică / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

O parte a aeroportului Paris-Orly din Franța a fost evacuată în grabă, după ce o amenințare cu bombă a provocat o stare de panică generală printre pasageri și personal.

Incidentul a avut loc în urma unui apel anonim care avertiza că o bombă ar fi fost plasată în toaletele din terminalele 2 și 3 ale aeroportului, conform rapoartelor presei locale.

Duminică, în jurul orei 18:00, autoritățile au primit apelul care a declanșat imediat o reacție de urgență. „Spațiile sunt evacuate”, a declarat o sursă citată de publicația Le Parisien, confirmând gravitatea situației. În scurt timp, zona afectată a fost complet evacuată, iar serviciile specializate au fost chemate pentru a inspecta și asigura perimetrul.

Martorii oculari au descris momentele de panică care au urmat anunțului. Un pasager, identificat doar ca fi ind Catherine, a relatat pentru Le Parisien experiența trăită: „Am fost pur și simplu rugați să ieșim afară. Eram mulți. I-am văzut pe membrii familiei noastre care fuseseră evacuați sosind în timp ce își așteptau bagajele. De atunci, s-au întors să le ridice, iar noi îi așteptăm.”

Un alt martor a descris cum, la un moment dat, s-a creat un „val” de oameni care alergau în jurul parcării, încercând să se îndepărteze cât mai repede de terminalele afectate. „Poliția le-a cerut să iasă”, a adăugat martorul, evidențiind atmosfera tensionată care a cuprins întregul aeroport.

 

„A fost o situație fără precedent”

 

În ciuda situației critice, autoritățile au reușit să gestioneze eficient incidentul, iar situația a revenit la normal în jurul orei 19:30. O sursă din rândul dispecerilor aeroportuari a declarat: „Nu am văzut niciodată o astfel de evacuare. A fost o situație fără precedent.”

Imediat după ce pericolul a fost considerat neutralizat, pasagerii au început să se întoarcă în terminale pentru a-și recupera bagajele și a relua activitățile normale. Cu toate acestea, o parte dintre ei au fost sfătuiți să își contacteze companiile aeriene pentru informații suplimentare legate de zborurile lor, care ar fi putut suferi întârzieri din cauza evacuării.

Acest incident survine la doar câteva zile după o altă alertă cu bombă care a blocat la sol un avion Transavia, care urma să decoleze de la Paris-Orly către Montpellier. Alerta s-a dovedit a fi falsă, dar a reprezentat una dintre cel puțin trei alerte similare din ultimele săptămâni, indicând o creștere a acestor tipuri de amenințări în Franța.

Paris-Orly, unul dintre cele două mari aeroporturi care deservesc capitala franceză, alături de Aeroportul Charles de Gaulle, este un punct de tranzit major pentru turiști și localnici deopotrivă. Astfel de incidente, deși rare, reușesc să destabilizeze temporar traficul aerian și să creeze disconfort pentru pasagerii afectați.

Imaginile și videoclipurile apărute pe rețelele de socializare, care par să arate evacuarea aeroportului, nu au fost încă verificate oficial, dar reflectă haosul creat de amenințare. Cu toate acestea, operațiunile de zbor au fost reluate treptat, iar aeroportul a revenit în scurt timp la normalitate.

Anul trecut, Franța s-a confruntat cu o serie de amenințări false cu bombă la diverse aeroporturi, însă autoritățile continuă să trateze fiecare caz cu seriozitate maximă pentru a asigura siguranța publicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel