Aglomeraţie și haos la ieșirea din ţară spre Ungaria: Opt ore și jumătate de aşteptare la vama Borș

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Frontierele de pe graniţa de vest a ţării, aglomerate joi dimineață. La vama Borș, mașinile aşteaptă 8 ore și jumătate pentru ieșirea din ţară, iar la Borș II timpul de aşteptare pentru autoturisme este de aproape 6 ore. Ungaria a plafonat prețul la carburanți.

Conform datelor furnizate în timp real pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la vama Borș mașinile aşteaptă 8 ore și jumătate să iasă din ţară.

La Borș II timpul de aşteptare pentru autoturisme este de aproape 6 ore, la Petea 2 ore, iar la Nădlac II 2 ore și jumătate.

Și camioanele așteaptă la ieșirea prin vama Petea aproape 6 ore, la Borș II 2 ore și jumătate, la Vârșand 2 ore, iar la Nădlac II 2 ore și jumătate.

Cel mai probabil, punctele de trecere a frontierei s-au aglomerat pentru că Ungaria a plafonat prețul la carburanți la 480 de forinți (6,2 lei), potrivit Mediafax.

Creșterea prețului la combustibil îi sperie pe români. Șoferii au luat cu asalt benzinăriile, cozi uriașe

 

De ieri, după ce prețul benzinei a urcat la peste 11 lei la MOL în Beiuș, românii s-au speriat și au luat cu asalt benzinăriile din România. Cozile mari au fost semnalate la majoritatea benzinăriilor din România, traficul în zona acestora fiind serios îngreunat, iar imaginile răspândite pe rețelele de socializare.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a transmis Popescu pe Facebook.

Prețul petrolului a scăzut brusc miercuri, pierzând o parte din creșterea din această lună, pe fondul întreruperilor de aprovizionare generate de invazia Rusiei în Ucraina, scrie CNBC.

Prețul petrolului scade cu 12%, la nivelul celei mai slabe zile din noiembrie

 

Țițeiul WTI, de referință pe piața americană, a scăzut cu peste 12%, sau 15 dolari, pentru a se stabili la 108,7 dolari pe baril, înregistrând cea mai slabă zi din 26 noiembrie. La începutul acestei săptămâni, WTI a depășit pentru scurt timp 130 de dolari pe baril - un maxim al ultimilor 13 ani - în timpul escaladării tensiunilor geopolitice.

Țițeiul Brent, referința internațională, a înregistrat o scădere similară de 13%, sau 16,8 dolari, ajungând la 111,1 dolari, pentru cea mai mare scădere de o zi din aprilie 2020. Luni, Brent tocmai a atins 139 de dolari, cel mai ridicat nivel din 2008 încoace.

Mișcarea de scădere a petrolului a venit pe fondul informațiilor privind posibilele progrese ale SUA în încurajarea unei producții mai mari de petrol din alte surse. Reuters a relatat că Irakul a declarat că ar putea crește producția dacă OPEC+ o cere. Secretarul de stat Antony Blinken a semnalat, de asemenea, că Emiratele Arabe Unite ar sprijini creșterea producției din partea OPEC+.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel