Ai o cană de iaurt? Fă acest tort cremos, fără unt și făină. Are mai puțin de 100 de calorii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Ai o cană de iaurt? Fă acest tort cremos, fără unt și făină. Are mai puțin de 100 de calorii
Ai o cană de iaurt? Fă acest tort cremos, fără unt și făină. Are mai puțin de 100 de calorii

Aveți o cană de iaurt la îndemână? Iată o rețetă ușoară pentru un tort cremos, fără unt și făină. Are doar 95 de calorii.

Pentru a însoți o ceașcă bună de ceai, care poate fi consumată la micul dejun sau la gustare, trebuie neapărat să aveți la îndemână o felie de prăjitură simplă, ușoară, sănătoasă și mai ales delicioasă. Așadar, pentru a putea îndeplini toate aceste cerințe, ai nevoie de această rețetă de prăjitură delicată cu iaurt, care este și dietetică, un mic avantaj care te va ajuta să te menții în formă, deoarece caloriile pe care le conține sunt foarte puține.

Nici măcar nu conține făină, în schimb se folosește amidon de porumb, care, combinat cu iaurtul, dă un desert a cărui dulceață este foarte moderată, astfel încât este perfect pentru gusturile tuturor. De fapt, fie că sunteți adult sau copil, vă va lăsa gura apă. Cu siguranță te vei lupta să nu mănânci toate porțiile deodată. Ca să nu mai vorbim de faptul că nu trebuie să fii patiser pentru a o face, pentru că este destul de ușor pentru oricine.

Pe scurt, acest lucru înseamnă că, prin câțiva pași simpli, veți obține o prăjitură foarte bună, delicată și cu puține calorii, pe care o puteți savura oricând doriți.

Rețeta pentru tort de iaurt cremos și delicat, fără unt și făină


Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 30-40 minute
Timp total: 50 minute
Porțiuni: 6
Calorii: 95 per porție


Ingrediente

350 g iaurt alb cu conținut scăzut de grăsime
4 ouă
3 linguri de amidon de porumb
3 linguri de îndulcitor stevia (sau, alternativ, zahăr normal sau brun)
1 vârf de cuțit de sare
esență de vanilie
Zahăr pudră pentru garnitură (opțional).


Pregătire

Pentru început, se sparg ouăle în gălbenușuri și albușuri, se adaugă sarea în albușuri și se bat până devin tari cu un tel electric timp de 5 minute.

Acum adăugați îndulcitorul stevia (sau zahărul) în castronul cu gălbenușuri de ou, apoi bateți cu un mixer electric.

Acum adăugați iaurtul, amidonul de porumb și vanilia și continuați să lucrați până când amestecul este neted și omogen.

După ce s-a făcut acest lucru, se adaugă albușurile, având grijă să nu se demonteze, apoi se adaugă puțin câte puțin cu ajutorul unei spatule, începând să se amestece de jos în sus.

Se tapetează o formă de tort cu diametrul de 20 de centimetri cu hârtie de copt, apoi se toarnă amestecul în ea.

La final, se coace în cuptorul încins la 180°C timp de 30-40 de minute.

Dacă doriți, când prăjitura cu iaurt este gata și s-a răcit, o puteți pudra cu puțin zahăr pudră, dacă doriți.

După cum vedeți, cu câteva ingrediente simple veți avea un desert nu doar gustos, ci și dietetic, pe care îl puteți consuma ori de câte ori simțiți nevoia de ceva dulce!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel