AIOLI, cel mai bun sos de usturoi. Un rafinament mediteranean, simplu și rapid

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Aioli este un sos ce provine din zona mediteraneană. În Spania i se spune alioli, in Franța aïoli, iar în Italia aglioli sau aioli. Aioli se consumă alături de pește, carne de rac, carne preparată la grătar sau alături de cartofi prăjiți.

INGREDIENTE 

4 căței mari de usturoi curățați și tăiați felii jumătate de linguriță sare 

1 linguriță de suc de lămâie 

120 ml de ulei de măsline extravirgin 

1 linguriță de apă (sau mai mult - pentru a regla textura dacă este necesar)

 

Cum se prepară Aioli – cel mai bun sos de usturoi

 

1. Într-un mojar se freacă feliile de usturoi cu sarea timp de 4-5 minute. Se adaugă sucul de lămâie și se amestecă. La fel ca la maioneză, se adaugă uleiul linguriță cu linguriță și amestecă bine după fiecare adăugare până ce aioli începe să capete o textură ca de maioneză.

Citește și Rețetă de plăcintă cu mere, ca la bunica acasă. Ingredientul secret îi dă acel gust unic care o face irezistibilă

2. Dacă aioli a devenit prea consistent adăugați puțină apă.

3. Aioli poate fi păstrat la frigider timp de 24 de ore.

Sursa: retete.unica.ro

Vezi și: Pâine de casă tradițională. Rețeta simplă pas cu pas

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel