Aioli este un sos ce provine din zona mediteraneană. În Spania i se spune alioli, in Franța aïoli, iar în Italia aglioli sau aioli. Aioli se consumă alături de pește, carne de rac, carne preparată la grătar sau alături de cartofi prăjiți.
INGREDIENTE
4 căței mari de usturoi curățați și tăiați felii jumătate de linguriță sare
1 linguriță de suc de lămâie
120 ml de ulei de măsline extravirgin
1 linguriță de apă (sau mai mult - pentru a regla textura dacă este necesar)
Cum se prepară Aioli – cel mai bun sos de usturoi
1. Într-un mojar se freacă feliile de usturoi cu sarea timp de 4-5 minute. Se adaugă sucul de lămâie și se amestecă. La fel ca la maioneză, se adaugă uleiul linguriță cu linguriță și amestecă bine după fiecare adăugare până ce aioli începe să capete o textură ca de maioneză.
Citește și Rețetă de plăcintă cu mere, ca la bunica acasă. Ingredientul secret îi dă acel gust unic care o face irezistibilă
2. Dacă aioli a devenit prea consistent adăugați puțină apă.
3. Aioli poate fi păstrat la frigider timp de 24 de ore.
Sursa: retete.unica.ro
Vezi și: Pâine de casă tradițională. Rețeta simplă pas cu pas
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Cum văd românii Marea Britanie: Țara oportunităților sau un loc al provocărilor?
Alexandra Curtache /
22 feb 2025, 15:33
Marea Britanie ocupă un loc aparte în inima românilor, fiind una dintre principalele destinații pentru muncă, educație și afaceri. Cu o comunitate de peste 1,2 milioane de români, Londra este considerată a treia capitală din lume cu cei mai mulți vorbitori de română, după București și Chișinău, potrivit ambasadoarei României în Regat, Laura Popescu. Într-un interviu acordat AGERPRES, diplomatul a discutat despre modul în care românii percep Marea Britanie.