Aioli cu mere. De zece ori mai bun decât clasicul sos de usturoi. Sfaturi pentru a-ți ieși perfect!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Aioli cu mere. De zece ori mai bun decât clasicul sos de usturoi. Sfaturi pentru a-ți ieși perfect!
Aioli cu mere. De zece ori mai bun decât clasicul sos de usturoi. Sfaturi pentru a-ți ieși perfect!

Dacă știi deja să faci acasă aioli, cu această ocazie, îți sugerăm să ieșiți din rutină și să vă încurajăm să faceți aioli cu aromă. Și ce spuneți să începeți cu un aioli de mere? 

Aioli cu mere are o aromă și o textură moale, ideală pentru a însoți atât peștele, cât și cărnurile albe. Este delicios cu niște felii de mușchi la grătar sau cu o dorada la cuptor. Vrei să știi cum să faci un aioli de mere delicios ? Ei bine, la StiriDiaspora.ro îți spunem cele mai bune trucuri și sfaturi pentru a putea face un aioli de mere perfect, ușor și bogat.

AIOLI, cel mai bun sos de usturoi. Un rafinament mediteranean, simplu și rapid

 

Aioli cu mere - Ingrediente

 

- 1 măr galben

- 1 lămâie

- 1 cățel de usturoi

- 1 ou

- 1 praf de sare

- 1 pahar de ulei de floarea soarelui (200 ml).

Sos cremos DELUXE, pentru cartofi. Secretul ca să îți iasă cel mai bun și mult mai gustos decât cel din fast-food. Nu-l rata!

 

Aioli cu mere - Mod de preparare

 

Pentru a începe cu rețeta de aioli cu mere, curățați mai întâi un măr galben și tăiați-l în jumătate. Scoateți sâmburii și ungeți bine o jumătate de lămâie peste ambele jumătăți de măr.

Tăiați cele două jumătăți de măr în cuburi mici și adăugați-le într-un castron mic și puneți la cuptorul cu microunde timp de două minute la putere maximă. Nu va fi necesar ca mărul să fie complet fiert, doar ca să se înmoaie cuburile de măr.

Sfat: Puteți găti și cubulețele de mere într-o cratiță cu apă la foc până când mărul este puțin fraged.

Când mărul este puțin fiert, pasează cu ajutorul unui blender și lasă piureul să se răcească.

Sos de usturoi cremos și rafinat. Ingredientul secret care îi conferă o notă delicioasă

Curățați usturoiul, îndepărtați germenul și tăiați. Se adaugă în paharul blenderului, peste pireul de mere răcit, usturoiul tocat.

Sfat: Dacă doriți să sporiți aroma de mere, puteți adăuga și o lingură de oțet de mere, deși rețineți că va avea și o aromă de oțet puțin.

Spargeți oul în bol și adăugați un praf de sare.

Adăugați o mare parte din uleiul de floarea soarelui. Pune mixerul la fundul paharului și bate puțin câte puțin, fără să ridici cu greu mixerul. Când vezi că prinde formă, adaugă treptat restul de ulei și ridică puțin mixerul pentru a emulsiona și partea de sus. 

Testează dacă cantitatea de sare este corectă și dacă vezi că este prea dulce, mai adaugă puțin. Menționăm că idealul este să consumi aioli cu mere în aceeași zi a preparării lui. De asemenea, nu uitați să folosiți întotdeauna ouă foarte proaspete pentru prepararea acestuia. Aioli cu mere este gata! Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel