Într-o conferinţă de presă la reşedinţa sa din Palm Beach, Florida, Trump a declarat că doreşte dezbateri suplimentare pe 4 septembrie şi 25 septembrie, care ar urma să fie difuzate de Fox şi NBC.
Harris a declarat într-o postare pe X că aşteaptă cu nerăbdare dezbaterea din 10 septembrie, după ce Trump "a fost în sfârşit de acord".
După o vizită de campanie în zona Detroit, ea a declarat presei că este dispusă să discute despre mai multe dezbateri, dar un oficial al campaniei a reiterat poziţia sa potrivit căreia o dezbatere la Fox pe 4 septembrie nu este posibilă.
Discuţiile privind viitoarele dezbateri depind de participarea lui Trump la dezbaterea din 10 septembrie de pe ABC, a spus oficialul. Echipa de campanie a lui Harris s-a opus deja unei dezbateri la Fox, afirmând că reţeaua gazdă ar trebui să fie una care s-a implicat în dezbaterile primare recente ale ambelor partide.
Trump a sugerat anterior că s-ar putea retrage de la dezbaterea ABC, programată înainte ca Harris, vicepreşedintele SUA, să-l înlocuiască pe preşedintele Joe Biden în calitate de candidat prezidenţial democrat în urmă cu mai puţin de trei săptămâni, dând peste cap competiţia. Dezbaterea din 10 septembrie de pe ABC urma să fie a doua din cele două convenite între Biden şi Trump, după dezbaterea lor din 27 iunie de la CNN.
Un sondaj Ipsos publicat joi a arătat că Harris şi-a mărit avansul faţă de Trump de la sfârşitul lunii iulie, cu 42% faţă de 37%, comparativ cu un sondaj Reuters/Ipsos din 22-23 iulie, care o credita cu 37% din voturi faţă de 34% pentru Trump.
Conferinţa de presă de joi din Palm Beach a fost prima apariţie publică a lui Trump de când Harris l-a ales marţi pe guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, drept contracandidat.
Alegerile din SUA vor avea loc pe 5 noiembrie.
Kamala Harris l-a ales pe Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, pentru postul de vicepreşedinte
Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, candidata democrată la alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie, l-a ales pe guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, drept coleg de listă şi potenţial vicepreşedinte dacă va câştiga, conform relatărilor din mass-media americane, citate de AFP.
Fost profesor, Tim Walz, în vârstă de 60 de ani, este cunoscut pentru că a luat măsuri considerate progresiste de când a devenit guvernator al acestui stat din Midwest în 2019, o regiune cheie pentru scrutinul din noiembrie.
Fără a fi cu adevărat cunoscut în afara graniţelor statului Minnesota, Walz s-a remarcat în ultimele săptămâni prin micile sale atacuri repetate la adresa lui Donald Trump şi a anturajului acestuia, pe care i-a descris în mod constant ca fiind nişte "tipi ciudaţi".
"Nu ne este frică de tipii ciudaţi", a spus acest politician afabil şi cu un mare debit verbal, în timpul unei întâlniri de campanie. "Credeţi în experienţa mea ca profesor, brutele nu au nicio putere", a adăugat el.
Originar din Nebraska, el a petrecut mulţi ani în lumea învăţământului, în special ca profesor de geografie şi antrenor de fotbal american.
Fapt notabil, acest bărbat cu ochelari rectangulari mici a predat timp de câteva luni în China, imediat după evenimentele din Tiananmen din primăvara anului 1989.
"Faptul că am putut fi într-un liceu chinez în acel moment crucial mi s-a părut cu adevărat esenţial", a mărturisit el ani mai târziu în faţa unei comisii a Congresului American.
În ianuarie 2019, Tim Walz a devenit guvernator în Minnesota, un stat din regiunea Marilor Lacuri de la graniţa cu Canada.
Echipa de campanie a lui Donald Trump a reacţionat imediat şi l-a calificat pe Tim Walz drept un "periculos extremist de stânga".
Anticipând aceste atacuri, influenta aleasă democrată Nancy Pelosi a declarat marţi dimineaţă, pe postul MSNBC, că a-l defini pe Tim Walz "ca fiind de stânga" este "suprarealist". El este "un centrist deplin", a afirmat ea.
Tim Walz ar urma să participe la un prim miting în tandem împreună cu vicepreşedinta SUA marţi seară la Philadelphia, în Pennsylvania, unul dintre statele-cheie care i-a adus lui Joe Biden Casa Albă în 2020.
Cei doi vor merge în mai multe state importante până sâmbătă, pentru un turneu care care ar urma să dea tonul aşteptărilor lor şi să arate cât de complementari sunt, comentează AFP.
La jumătatea lui august, ei vor fi desemnaţi oficial la marea convenţie democrată de la Chicago.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News