Alertă alimentară în România! Peste jumătate din alimentele și băuturile testate conțin resturi de pesticide, avertizează Sorin Mierlea, președintele Asociației pentru Protecția Consumatorului.
Această problemă este confirmată și de un recent studiu efectuat în Marea Britanie, care arată că 95% din cele 120 de probe testate conțineau toxine periculoase, iar căpșunile au fost identificate drept cele mai riscante, având niveluri alarmante de pesticide rezistente.
Resturi de pesticide au fost de asemenea descoperite în piersici, castraveți, caise și fasole.
Citește și: Alertă alimentară: Căpșuni din Grecia retrase de urgență din magazine din cauza pesticidelor nocive
Specialiștii avertizează că aceste substanțe chimice pot fi periculoase pentru sănătatea umană. Îngrijorarea este cu atât mai mare în ceea ce privește categoriile vulnerabile precum copiii sau vârstnicii.
În ultimele 10 zile, peste 70 de alerte de produse neconforme au fost raportate în țările est europene, inclusiv în România, conform aplicației UE pentru protecția consumatorilor, relatează Antena 3 CNN.
Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor subliniază necesitatea unor măsuri mai stricte din partea autorităților. Aceștia ar trebui să impună controale mai riguroase în ceea ce privește depozitarea și importul de produse, precum și să intervină mai drastic pentru a evita comercializarea produselor neconforme sau periculoase.
-----------------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH
-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6
-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News