Medicii spun că această situație poate fi cauzată de sărbătorile de iarnă care tocmai au trecut, din cauza faptului că regulile de protecție nu au mai fost respectate.
„Am debutat anul cu garda de 1, în care cred că au fost 4 sau 5 pozitivi. Dar ceea ce vreau să înțelegeți este că totul este într-o continuă mișcare. Noi avem tampoane pe fiecare secție, copiii se pozitivează zilnic și ajung să fie internați pe secția noastră COVID.
Noi suntem un spital suport COVID pediatric, și într-adevăr anul acesta observăm o creștere a numărului de cazuri pediatrice. Categoric că este posibil să fie în urma sărbătorilor de iarnă, în urma faptului că foarte mulți adulți s-au relaxat. Să nu uităm că cei mici sunt protejați de adulți.
Am avut și un caz de adolescent de 17 ani cu reinfecție de SARS CoV-2.
Lucrurile nu sunt îmbucurătoare. Știm cu toții, atât din practica clinică, cât și din studiile de specialitate, că micuții fac forme ușoare sau asimptomatice. Totuși, vreau să atrag atenția că există un procent mic, dar important când este vorba de copilul tău, care face forme grave.
Acest sindrom inflamator multisistemic, am avut din luna mai până acum, peste 52 de copii cu acest sindrom”, a declarat Diana Ionescu, director medical la Spitalul Victor Gomoiu.
„Ne așteptăm, în continuare, la o creștere a numărului de cazuri”
Medicul a explicat ce înseamnă sindromul inflamator multisistemic.
„În primul rând, toți copiii au trecut prin boală. Unii părinți știu, alții nu știu. Pentru că unii copii sunt asimptomatici. Și la 3 săptămâni, o lună, apar anumite manifestări. Părinții trebuie să fie îngrijorați de febră, în primul rând, de diversele reacții cutanate, de starea proastă a copilului, de torpoare, de inapetență. Venind la spital, se fac anumite analize specifice, și doctorii noștri pun diagnosticul de sindrom multiinflamator sistemic, asociat cu COVID-19”, mai spune medicul, la Antena 3.
„Trebuie să nu uităm că adulții trebuie să aibă grijă de copii”
Iar pentru perioada următoare, medicul pediatru, Diana Ionescu, spune că trebuie să ne așteptăm la ce e mai rău.
„Trebuie să nu uităm că adulții trebuie să aibă grijă de copii, dar totodată micuții, de la școală, sunt duși la bunici, acasă. Și atunci, să nu uităm că bunicii sunt cea mai vulnerabilă categorie. Trebuie să fim foarte atenți, categoric educația este și va fi pe primul loc, suntem pro-școală, dar ne trebuie reguli foarte stricte. Ne așteptăm, în continuare, la o creștere a numărului de cazuri”, a concluzionat medicul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News