Sindicatele care reprezintă majoritatea fermierilor francezi au anunțat că vor continua manifestațiile și blocările căilor de acces spre capitala franceză pentru o perioadă nedeterminată. Aceste evenimente pot afecta în mod semnificativ circulația rutieră și accesul la diverse zone din Franța.
Cetățenii români sunt sfătuiți să monitorizeze informațiile privind circulația rutieră, accesând pagina oficială de internet https://www.bison-fute.gouv.fr, care este disponibilă și în versiune mobilă: http://m.bison-fute.gouv.fr.
Români pot apela în caz de probleme
MAE oferă asistență consulară pentru cetățenii români afectați de situația actuală. Aceștia pot solicita asistență la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris și la telefoanele de permanență în funcție de circumscripția consulară de reședință.
Numerele de telefon pentru asistență consulară sunt:
Consulatul General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755
Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164
Consulatul General al României la Lyon: +33643627736
Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022
MAE recomandă cetățenilor români să consulte paginile de internet ale consulatelor pentru informații actualizate și să fie atenți la recomandările autorităților locale.
Emmanuel Macron cere Uniunii Europene să intervină în criza fermierilor francezi
Președintele francez Emmanuel Macron a declarat marți că dorește ca Uniunea Europeană să reglementeze importurile de pui și cereale din Ucraina și să permită flexibilitate în ceea ce privește unele dintre normele agricole ale blocului pentru a ajuta la calmarea furiei agricultorilor francezi, transmite Reuters.
"Am cerut lucruri foarte concrete pentru fermierii noștri", a declarat Macron, care va participa joi la un summit al liderilor UE la Bruxelles.
Macron a spus că Franța vrea "să aibă măsuri clare privind importurile din Ucraina, pentru că astăzi avem în volum și calitate lucruri care destabilizează piața europeană, fie că este vorba de pui sau de cereale".
Fermierii din Franța, cel mai mare producător agricol din UE, spun că nu sunt plătiți suficient, că sunt sufocați de reglementări excesive privind protecția mediului și că se confruntă cu o concurență neloială din partea importurilor ieftine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News