Alertă de călătorie în Portugalia. MAE, avertisment pentru români 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Mii de hectare de pădure au ars în Spania și Portugalia, zeci de localități au fost evacuate. Sursa foto: freepik.com
Mii de hectare de pădure au ars în Spania și Portugalia, zeci de localități au fost evacuate. Sursa foto: freepik.com

Este alertă de călătorie în Portugalia. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Portugheză că autorităţile locale au declarat stare de alertă pe întreg teritoriul continental, în perioada 15 - 17 septembrie 2024, în contextul riscului major de producere a unor incendii de vegetaţie.

"MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze în legătură cu situaţia existentă şi să evite deplasările în zonele în care există incendii în desfăşurare sau un pericol iminent de producere a acestora. De asemenea, MAE recomandă consultarea paginii web a Institutului pentru Mare şi Atmosferă - IPMA - Perigo de Incendio Rural (PIR) Continente - https://www.ipma.pt/pt/riscoincendio/rcm.pt/ şi a Autorităţii Naţionale pentru Situaţii de Urgenţă şi Protecţie Civilă - ANEPC - Autoridade Nacional de Emergencia e Proteçao Civil - prociv.gov.pt pentru obţinerea informaţiilor actualizate în timp real", arată MAE într-un comunicat de presă transmis, duminică. 

Totodată, MAE recomandă consultarea paginilor web http://lisabona.mae.ro şi www.mae.ro, precum şi a paginii de Facebook a Ambasadei României la Lisabona.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866; apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351927411628.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel