Alertă în China: Cazuri grave de ciumă bubonică și febră Dengue, descoperite lângă focarele de coronavirus

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
china_caz_ciuma
china_caz_ciuma

China a înregistrat un nou caz de febră Dengue, în aceeași zi în care a fost confirmat un pacient infectat cu ciuma bubonică. Un locuitor din estul Chinei, Guangde, a fost diagnosticat, duminică, cu febră Dengue, un virus mortal răspândit de ţânţarii infectați, au declarat autoritățile locale.

 

 

 

Guvernul Guangde a lansat o notificare pe contul său de socializare cu privire la noul caz, potrivit televiziuni de stat CCTV. Pacientul a fost internat la un spital local, după ce a fost diagnosticat cu febră Dengue pe 5 iunie. Bărbatul ar fi călătorit anterior în alte țări asiatice, inclusiv India, Myanmar și Pakistan. Oficialii din domeniul sănătății au spus că depun eforturi pentru oprirea răspândurii virusului.

Săptămâna trecută, şi Singapore a raportat 1.454 de cazuri de infectări cu febra Dengue. Cel puțin șaisprezece persoane au murit din cauza febrei Dengue, relatează Singapore, comparativ cu 26 care au murit din cauza coronavirusului. Singapore înregistrează 45.140 de cazuri de Covid19. Oficialii consideră că, până la sfârșitul anului, numărul va depăși cele 22.170 de cazuri raportate în 2013.

 

Simpotomele febrei Dengue

 

Febra Dengue este transmisă prin ţiupitura țânțarului Aedes, care locuieşte în regiunile cu climă tropicală umedă. Persoanele infectate cu acest virus au febră mare și dureri musculare. Alte simptome includ vărsături și dureri de cap, în special în spatele ochilor. Un număr mic de cazuri dezvoltă simptome severe, care includ vărsături de sânge, respirație rapidă, dureri abdominale severe și oboseală. Dar numai aproximativ 25% dintre pacienți ar prezenta simptome. Boala are o perioadă de incubație cuprinsă între cinci și zece zile, transmite dailymail.co.uk.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat, marți, că monitorizează cu atenție un caz de ciumă bubonică din China, după ce a fost notificat de autoritățile de la Beijing. Cazurile de ciumă nu sunt rare în China, dar focarele au devenit tot mai rare. În perioada 2009 - 2018, China a raportat 26 de cazuri și 11 decese. Un oficial OMS a afirmat astăzi că situația este „bine gestionată” de China și că nu este considerată a fi un risc ridicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel