Alertă în Italia. Un băiețel de nouă ani a murit după ce a mâncat brânză. Intregul lot retras de pe piață

Cătălina Burghelea |
Data publicării:
Cazul a reaprins o dezbatere în societate (Foto ilustrativ. Sursa: Pexels)
Cazul a reaprins o dezbatere în societate (Foto ilustrativ. Sursa: Pexels)

Italia este cunoscută în întreaga lume pentru brânzeturile sale și aproape niciun fel de mâncare nu este complet fără mozzarella sau parmezan. Cu toate acestea, în unele cazuri, acest deliciu culinar poate pune în pericol viața copiilor, așa cum este cazul unui băiețel din regiunea Trentino. 

Un băiat în vârstă de nouă ani a suferit o infecție intestinală cauzată de consumul de brânză. După cum relatează portalul italian de știri fanpage.it, băiatul a murit în urma infecției. Cu toate acestea, acesta nu este nici pe departe primul caz de acest gen, deoarece unele brânzeturi conțin germeni periculoși și pot chiar găzdui bacteria e-coli.

Cazul a fost confirmat de Departamentul de Prevenire al Apss (Compania de Prevenire pentru Serviciile de Sănătate) din Trento care, printr-o investigație epidemiologică, a urmărit lotul de brânză tipică locală care a și fost retras prompt de pe piață.

Trei grupuri de persoane sunt expuse riscului de deces dacă le consumă.

Ce este brânza Puzzone di Moena

 

Brânza „Puzzone di Moena” este tipică regiunii Trentino. Printre caracteristicile sale speciale se numără consistența moale și aroma intensă. Ceea ce o deosebește de multe alte sortimente este și faptul că este fabricată din lapte crud.

Multe alte brânzeturi folosesc lapte pasteurizat, care a fost încălzit pentru a distruge bacteriile și germenii. În laptele crud, însă, acestea sunt încă prezente și pot fi găsite și în produsul final. Prin urmare, brânzeturile din lapte crud sunt rechemate în mod regulat. În plus față de bacteria e-coli, listeria este, de asemenea, deosebit de periculoasă. Potrivit Öko-Test, acestea pot declanșa simptome asemănătoare gripei, cum ar fi oboseala și febra.

Pentru adulții sănătoși, o infecție nu are de obicei consecințe, dar pentru copii și persoanele cu un sistem imunitar slăbit, poate deveni rapid periculoasă și chiar poate pune viața în pericol. De asemenea, experții avertizează femeile însărcinate să nu consume lapte crud.

Potrivit departamentului de prevenire al autorității sanitare din regiune, lotul de brânză a fost depistat și retras de la vânzare. Cumpărătorii produsului sunt sfătuiți să nu consume brânza dacă există un risc potențial pentru sănătate.

De-a lungul timpului, în Italia au fost înregistrate mai multe astfel de cazuri. O fată a petrecut șapte ani într-o stare vegetativă după ce a mâncat brânză contaminată în 2017. O instanță a pronunțat o hotărâre istorică în acest caz, acordând părinților despăgubiri. De atunci, a existat o dezbatere cu privire la faptul dacă riscurile potențiale ale consumului de brânză din lapte crud ar trebui să fie etichetate pe produse. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel