Conul vulcanului din La Palma s-a prăbușit, în urmă cu puțin timp, iar autoritățile spaniole se pregătesc de noi evacuări, transmite TVR.
Vârful vulcanului din La Palma, ajuns la o înălțime de 100 de metri din cauza erupţiei a cedat din cauza greutății. Toată zona este acopeită de cenușă, iar focul amenință alte sute de oameni. Oamenii sunt disperați și se pregătesc să își părăsească locuințele pentru a supraviețui.
“Avem haine strânse aici și încăltăminte în camera cealaltă, nu știm ce se va întâmpla.
Sunt stresată și supărată. Ieri au venit să ne anunțe că trebuie să plecăm, apoi au zis că nu, dar să avem bagajele pregătite pentru o posibilă evacuare. Nu putem dormi din cauza alertelor și a zgomotului produs de explozii”, sunt mărturiile oamenilor afectați de lava vulcanului din La Palma, menționează sursa citată.
Conul vulcanului din La Palma s-a prăbușit. Oamenii sunt disperați
Aeroportul din La Palma rămâne închis. Prin urmare, oamenii sunt nevoiți să meargă în centrele de prim ajutor puse la dispoziție de autoritățile spaniole. Norul de fum, care a făcut zona să fie irespirabilă, va ajunge și în România. Orașul Timișoara va fi cel mai afectat și este recomandată purtarea măștii de protecție.
„Dioxidul de sulf intră în România, prin vest, pe la Timișoara și se va întinde peste toată țară până luni seară, dacă nu apar alte evoluții. Așadar, timp de două zile ar putea fi deasupra țării. România poate fi sub norul de particule și compuși chimici rezultați din acea zonă.
Aceste efect e posibil să fie mult mai important pe termen lung prin procesele care au loc la înălțimi foarte mari în timp, pot apărea compuși chimici secundari și de modificare măcar locală a acestor proprietăți legate de aerosolii din atmosferă la înălțimi foarte mari, care produc efecte pe termen lung legate de climă”, a declarat Silviu Gurlui, la Digi 24.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News