Alertă roșie. Autoritățile din Italia ridică nivelul de alertă în cazul vulcanului Stromboli

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Vulcanul Stromboli. Autoritățile din Italia au ridicat nivelul de alertă
Vulcanul Stromboli. Autoritățile din Italia au ridicat nivelul de alertă

Autoritățile din Italia au emis o alertă roșie pentru vulcanul Stromboli. Ce înseamnă decizia Protecției Civile.

Alerta generată de activitatea vulcanului Stromboli a fost modificată de la portocaliu la roșu. Decizia a fost luată în urma evaluărilor care au apărut în timpul reuniunii cu centrele de competență și departamentul de protecție civilă al regiunii Sicilia, convocate ca urmare a evoluției rapide a activităților care afectează vulcanul.

Departamentul de Protecție Civilă a dispus ridicarea nivelului de alertă pentru vulcanul Stromboli de la portocaliu la roșu și trecerea la faza operațională de alertă timpurie.

După cum se precizează într-o notă citată de publicația Fanpage, decizia a fost luată în urma evaluărilor care au apărut în timpul reuniunii cu centrele de competență și cu Departamentul de protecție civilă al regiunii Sicilia, convocată ca urmare a evoluției rapide a activităților care afectează vulcanul. 

Trecerea la nivelul de alertă se bazează pe rapoartele privind fenomenele și evaluările pericolelor puse la dispoziție de centrele de competență, care pentru Stromboli sunt Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (Observatorul Etna, Observatorul Vesuvius și Secțiunea Palermo), CNR-IREA și Universitățile din Florența, Palermo, Pisa și Torino.

 

Vulcanul Stomboli. Protecția Civilă emite alertă roșie


Ridicarea alertei determină consolidarea sistemului de monitorizare a vulcanilor și a legăturii informaționale dintre comunitatea științifică și celelalte componente și structuri operaționale ale Serviciului național de protecție civilă.

Departamentul de protecție civilă face schimb de informații cu structura de protecție civilă din regiunea Sicilia, care, în special în ceea ce privește scenariile de impact local, alertează structurile teritoriale de protecție civilă și adoptă orice măsuri ca răspuns la situațiile de urgență.

"Odată cu trecerea la faza operațională a Pre-alertei, nivelul local de protecție civilă este activat la Centrul Operațional Avansat - COA, care va fi sprijinit de experți ai Departamentului Național de Protecție Civilă, garantând legătura cu structurile operaționale implicate", continuă comunicatul.

 

Primele măsuri de precauție dispuse de primarul din Lipari


Primarul municipiului Lipari, care a participat la reuniune, a dispus deja primele măsuri de precauție pentru protejarea populației de pe insulă.

"Primarul va fi informat în permanență cu privire la evoluția situației pentru a putea garanta o informare constantă și corectă a populației", se arată în notă.

Indiferent de fenomenele vulcanice locale, care pot avea variații frecvente, persistă o situație de dezechilibru vulcanic accentuat. Prin urmare, populația de pe insulă este invitată să rămână informată și să urmeze cu scrupulozitate indicațiile furnizate de autoritățile locale de protecție civilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel