Alertele pentru situații de urgență vor răsuna în toată Germania. Autoritățile au programat o zi pentru teste

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Autoritățile germane vor testa sistemul de atenționare națională. Iată în ce zi și la ce oră se vor auzi sirenele

Pe 12 septembrie 2024, Germania va experimenta ziua de avertizare națională, un eveniment important destinat testării sistemelor de alertă la nivel național. Începând cu ora 11:00, sirenele vor emite sunete puternice și distincte pentru a verifica funcționarea acestora și pentru a pregăti populația pentru posibile situații de urgență.

Germania se pregătește să testeze sistemul național de avertizare pentru situații de urgență

 

În această zi, sirenele din întreaga țară vor genera un urlet cu tonalitate variabilă, crescând și scăzând timp de un minut. La finalul testului, în jurul orei 11:45, va fi emis un ton continuu de 12 secunde pentru a semnala încheierea testului.                                                                                                                              

Potrivit Oficiului Federal pentru Protecție Civilă și Asistență în caz de Dezastre (BBK), aceste alarme sunt esențiale pentru a asigura funcționarea corectă a sistemelor de avertizare și pentru a informa publicul despre modalitățile de reacție în caz de urgență.

În zona Heilbronn, sirenele vor fi testate conform acestui program. Biroul districtual Heilbronn a confirmat că testul va fi efectuat, având scopul de a verifica atât eficiența sistemelor de avertizare, cât și de a familiariza populația cu procedurile corespunzătoare, scrie cotidianul local echo24. 

Ce trebuie să știe locuitorii

 

Biroul a subliniat că testul servește nu doar pentru verificarea echipamentului, ci și pentru educarea și informarea cetățenilor despre importanța sistemului de alarme și despre modul în care ar trebui să reacționeze în caz de urgență.

De asemenea, BBK a anunțat că, pe lângă sirene, avertismentele de test vor fi distribuite prin televiziune, radio și aplicații pe smartphone-uri. Totuși, în data de 12 septembrie nu este planificat niciun test pentru sistemul de „difuzare celulară”, care transmite alarmele direct pe telefoanele mobile fără a necesita informații suplimentare de la utilizatori.

Participarea municipalităților și raioanelor la ziua de avertizare este voluntară. Cetățenii sunt sfătuiți să verifice cu autoritățile locale, cum ar fi primăria, oficiul raional sau birourile de pompieri și apărare împotriva incendiilor, pentru a afla dacă zona lor este inclusă în testul de anul acesta. Astfel, aceștia vor putea să se pregătească pentru posibilele sunete puternice și să se familiarizeze cu procedurile corespunzătoare.                                                                                                                                                                                                                                                         

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel