S-a aflat de ce a plecat de la petrecere, Alex, bărbatul de 26 de ani găsit mort în Italia

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Alex, bărbatul de 26 de ani găsit mort în Italia, s-ar fi aflat sub efectul unui halucinogen folosit de șamani
Alex, bărbatul de 26 de ani găsit mort în Italia, s-ar fi aflat sub efectul unui halucinogen folosit de șamani

Alex Marangon, un tânăr barman venețian în vârstă de 26 de ani, a fost găsit mort pe o mică insulă de pe râul Piave, ieri, 2 iulie. Există suspiciuni că Marangon ar fi consumat ayahuasca, o substanță halucinogenă utilizată în ritualurile șamanice sud-americane, înainte de a părăsi abația din Vidor.

Potrivit relatărilor preliminare, Alex Marangon ar fi participat la o întâlnire de muzică și medicină organizată în abație, unde participanții au consumat ayahuasca pentru a explora tradițiile șamanice. Prima doză ar fi fost administrată vineri seara, iar a doua sâmbătă seara.

Se crede că efectele puternice ale substanței ar fi declanșat o criză în cazul lui Marangon, determinându-l să plece într-o stare de confuzie. Urmele sale s-au pierdut până când trupul său neînsuflețit a fost descoperit pe malul râului din Ciano del Montello, conform Il Messaggero.

Vezi și: Alex, tânărul dispărut în Italia după o petrecere la mănăstire, a fost găsit mort pe o mică insulă din Piave

 

Vineri va fi efectuată o autopsie

 

Anchetatorii se concentrează pe verificarea acestor informații pentru a clarifica circumstanțele morții. Dacă se confirmă consumul de ayahuasca, organizatorii reuniunii șamanice ar putea fi trași la răspundere penală. În Italia, substanța este interzisă și este cunoscută pentru capacitatea sa de a provoca halucinații puternice și de a altera simțurile. Utilizarea acesteia necesită supravegherea de către persoane instruite, capabile să gestioneze eventualele efecte secundare periculoase.

Procuratura din Treviso, condusă de procurorul Giovanni Valmassoi, a deschis un dosar pentru ucidere ca urmare a unei alte infracțiuni și a dispus efectuarea unei autopsii pe corpul lui Alex Marangon.

Testele toxicologice, care vor fi efectuate pe 5 iulie de către anatomopatologul Alberto Furlanetto, vor determina dacă tânărul se afla sub influența substanțelor psihotrope în momentul decesului. Investigațiile continuă pentru a face lumină asupra acestui caz tragic și complex.

Vezi și: Tânăr dispărut în Italia după o petrecere la mănăstire. Alex este căutat în râul Piave, după ce și-a abandonat actele și mașina

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel