Alex, barmanul găsit fără viață, ar fi asistat la ceva grav, înainte să plece de la petrecerea de la mănăstire: "Era îngrijorat cu privire la ultima întâlnire" 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Misterul morții lui Alex Marangon: Dispariția șamanilor ridică noi întrebări în ancheta de la Abația Vidor
Misterul morții lui Alex Marangon: Dispariția șamanilor ridică noi întrebări în ancheta de la Abația Vidor

Alex Marangon, barmanul găsit mort în Italia, ar fi mărturisit unui apropiat că este foarte îngrijorat cu privire la cea de-al treilea ritual șamanic la care urma să participe. 

Potrivit Ansa, Alex, barmanul în vârstă de 25 de ani, găsit mort pe malul râului Piave după evenimentul spiritual unde s-a consumat ayahuasca, desfășurat în zona Treviso, a povestit îngrijorările unui prieten chiar înainte de ultima întâlnire. 

Originar din Marcon (Veneția), Alex a fost găsit decedat la patru kilometri distanță de punctul în care a fost văzut ultima oară în viață și avea numeroase coaste rupte. Fracturile au fost identificate în principal pe partea stângă a corpului și ar fi fost produse cu ajutorul unui băț sau a unei pietre de râu. Deocamdată, posibila armă a crimei nu a fost găsită. Coastele rupte se adaugă la alte informații care au apărut deja asupra stării cadavrului: o lovitură în cap, un ochi umflat, sângerare internă, vânătăi pe piept. 

„Temeri și îngrijorări”

Conform celor relatate de agenția Ansa, ar fi fost făcute mai multe confidențe în cercurile apropiate familiei: Alex Marangon participase deja la două întâlniri șamanice, dar era îngrijorat de a treia, cea după care a fost găsit mort. Însă tânărul nu ar fi fost invitat la întâlnirea de la Abația Santa Bona din Vidor (Treviso). Acesta nu era nici pe lista participanților și cu toate astea adusese cu el doi prieteni la eveniment.

Potrivit ANSA, Alex i-a făcut confidențe unui prieten și i-a spus despre temerile sale. Această persoană ar fi declarat că Alex i-a spus că ar avea „temeri și îngrijorări”. Momentan nu este clar care ar putea fi motivele acestei preocupări. Nici dacă această informație a fost verificată de anchetatori și dacă, prin urmare, face parte deja din dosarul de anchetă cu privire la moartea barmanului din Marcon. Conform celor aflate până acum, adunarea avea ca scop vindecarea rănilor corpului și sufletului prin muzică și administrarea de infuzii de plante cu efecte psihodelice precum ayahuasca. La adunare era așteptat și Jhonni Daniel Benavides, un șaman columbian, unul dintre fondatorii mișcării religioase.

Interogatoriul participanților și cele trei ore lipsă

 

Munca anchetatorilor continuă într-un ritm accelerat. În weekend au fost interogați cinci participanți la adunarea de tip "new age" de la mănăstire. Una dintre ipotezele din teren este că Alex Marangon a fost ucis. Procurorii vor să înțeleagă clar ce s-a întâmplat între orele trei dimineața, când barmanul din Marcon s-a îndepărtat de însoțitorii săi și șase dimineața - un interval de aproximativ trei ore - când proprietarul zonei în care s-a desfășurat adunarea, a alertat autoritățile că un participant a dispărut și a cerut intervenția carabinierilor. Proprietara abației este familia nobiliară Da Sacco care, la rândul ei, a apelat la un avocat pentru a apăra imaginea familiei. 

Anchetatorii vor interoga din nou în următoarele zile și alte persoane care au fost prezente la adunare, aproximativ douăzeci în total, în timp ce o altă căutare mai minuțioasă la Vidor și în albia râului Piave din Ciano este programată la jumătatea săptămânii.

Doi oameni l-ar fi urmat pe Alex Marangon când acesta a plecat de la petrecere. Potrivit procurorului din Treviso, tânărul ar fi fost bătut pentru un minut și ar fi murit în 20 de secunde. Potrivit familiei victimei, Alex ar fi asistat la ceva grav și ar fi ales să plece de la abație. Ei cer urgent celor care știu ce s-a întâmplat să povestească totul anchetatorilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel