Protocolul de constituire a Alianței Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a fost respins de Biroul Electoral Central. Cătălin Drulă spune că acesta este un act prin care se calcă în picioare democrația şi a invitat oamenii la evenimentul de duminică din Piaţa Universităţii de strângere de semnături pentru candidaturile la alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie.
"Respingerea protocolului Alianței Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu și Ciucă, care arată întregii țări unde am ajuns cu starea democrației.
Dar le promit lor că nu ne vor opri! Milioane de români susțin o alternativă onestă la actuala putere. Noi avem soluțiile corecte pentru a moderniza România și nu nu vom împiedica de scamatoriile instituțiilor pe care le controlează.
În ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales încă din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul București. Pe 2 februarie 2024, același Tribunal București a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusă în aplicare.
Decizia de astăzi luată la solicitarea PSD nu are nicio legătură cu legile și regulile dintr-un stat democratic. Este doar o încercare de a ne împiedica să participăm în alegeri sub Alianța Dreapta Unită, o încercare disperată a marionetelor lui Iohannis, care știu că li se apropie sfârșitul politic.
Ce fac acum este un act de lașitate și de dispreț față de voința românilor, care arată că partidul unic PSD-PNL este dispus să calce democrația în picioare pentru a-și păstra puterea.
Statului mafiot patronat de Klaus Iohannis îi este frică de Dreapta Unită și încearcă că ne scoată de pe buletinul de vot ca Alianță, la fel cum a încercat Dragnea cu USR în 2019.
Vom contesta această decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ne vom lupta pentru drepturile noastre și pentru viitorul pe care îl merită această țară.
Vă chem alături de noi, astăzi, în Piața Universității, începând cu ora 16:00.
Pornim strângerea de semnături pentru candidaturile din 9 iunie.
Misiunea noastră este o Românie fără corupție, fără abuzuri și fără frică. #RomâniaModernă este mai puternică ca niciodată", a scris Drulă pe Facebook.
BEC a decis respingerea protocolului de constituire a Alianţei Dreapta Unită
Biroul Electoral Central a anunţat că, în şedinţa de duminică, a fost respins Protocolul de constituire a alianţei electorale Alianţa Dreapta Unită USR - PMP - Forţa Dreptei.
"Ca urmare a analizării protocolului de constituire a Alianţei electorale dintre Partidul Uniunea Salvaţi România (USR), Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi Partidul Forţa Dreptei cu denumirea 'Alianţa DREAPTA UNITĂ USR - PMP - FORŢA DREPTEI', formulată de Partidul Uniunea Salvaţi România (USR), reprezentat prin Cătălin Drulă, de Partidul Mişcarea Populară (PMP), reprezentat prin Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca, respectiv de Partidul Forţa Dreptei, reprezentat prin Ludovic Orban, (...) ţinând cont de documentele depuse de către USR în susţinerea protocolului de alianţă, respectiv de PSD în sensul respingerii protocolului de alianţă, precum şi de opiniile exprimate în cadrul dezbaterilor de membrii Biroului Electoral Central în şedinţa din data de 17 martie, BEC va respinge protocolul de constituire a Alianţei electorale dintre Partidul Uniunea Salvaţi România, Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Forţa Dreptei", se precizează în decizia Biroului Electoral Centrale pentru alegerile din 9 iunie.
Conform sursei citate, s-au avut în vedere "punctele exprimate de cei care au promovat respingerea protocolului alianţei", BEC menţionând în decizie că "la poziţia nr. 62 din Registrul partidelor politice, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară este Cristian Diaconescu, acesta fiind cel în drept să reprezinte PMP".
"Luând în considerare că, din partea Partidului Mişcarea Populară, protocolul de constituire a alianţei electorale a fost semnat de Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca, Biroul Electoral Central ia act de faptul că nici Eugen Tomac şi nici Ionuţ Simionca nu apar înscrişi în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP", se mai explică în decizia BEC.
Decizia BEC poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 24 de ore de la data afişării de către semnatarii protocolului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News