Alimentarea mașinii în stil german. Cum economisesc nemții până la 2 lei pe litrul de combustibil

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Iată cum reușesc nemții să economisească când fac plinul mașinii.

Șoferii români de pretutindeni au de ce să învețe din strategiile germane de economisire a combustibilului, mai ales în contextul creșterii prețurilor și al călătoriilor rutiere frecvente pe timp de vară. În Germania, trucurile promovate de German Automobile Club (ADAC) pot duce la economii semnificative, de până la 2 lei (40 de cenți) pe litru.

Evitați benzinăriile de pe autostradă

Una dintre recomandările principale ale ADAC este evitarea alimentării pe autostradă. Deși poate părea convenabil, prețurile la benzinăriile situate pe autostradă sunt considerabil mai mari. Șoferii sunt sfătuiți să facă un mic ocol și să alimenteze în zone urbane, unde concurența între benzinării duce la prețuri mai mici. Diferențele pot ajunge până la 50 de cenți pe litru, ceea ce se traduce prin economii importante, mai ales pe distanțe lungi.

Alegeți momentul potrivit pentru alimentare

Un alt truc eficient este alimentarea după-amiaza. ADAC a observat că prețurile la combustibil tind să scadă după orele dimineții. Cel mai bun interval pentru a umple rezervorul este între 18:00 și 22:00. În acest interval, temperaturile mai scăzute determină o densitate mai mare a combustibilului, permițând șoferilor să obțină mai mult combustibil pentru aceeași sumă de bani.

Folosirea tehnologiei pentru a găsi cele mai bune prețuri

Aplicațiile mobile și site-urile web care monitorizează prețurile combustibililor sunt instrumente indispensabile pentru șoferii care doresc să economisească. Acestea pot indica cele mai ieftine benzinării din zonă, ajutându-i pe șoferi să facă alegeri informate și economice.

Întreținerea vehiculului și stilul de condus

Economisirea de combustibil nu se oprește la benzinărie. Menținerea unei viteze constante, evitarea accelerațiilor și frânărilor bruște, precum și asigurarea unei întrețineri adecvate a vehiculului pot contribui la reducerea consumului de combustibil. 

---------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel