VIDEO Altercație violentă între muncitorii români și albanezi pe șantierul stadionului FC Barcelona. Șase răniți

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Muncitorii români pe șantierul Nou Camp din Barcelona (Foto: X)
Muncitorii români pe șantierul Nou Camp din Barcelona (Foto: X)

Scandal pe șantierul noului stadion ale echipei FC Barcelona. Mai mulți muncitori români și albanezi s-au bătut cu bâte și pietre. Imaginile au ajuns pe internet.  

O confruntare între douăzeci de muncitori a avut loc astăzi pe șantierul noului stadion Spotify Camp Nou, soldându-se cu șase răniți. Incidentul a avut loc la doar patru zile după ce vicepreședinta clubului, Elena Fort, a lăudat progresul lucrărilor. Potrivit ziarului AS.com, jurnalista Anna Punsí a relatat că disputa s-a desfășurat între muncitori români și albanezi, fapt ce a necesitat intervenția forțelor de ordine Mossos d'Esquadra pentru a preveni agravarea situației.

Potrivit surselor citate, muncitorii implicați fac parte dintr-o echipă subcontractată, angajații fiind cazați în hoteluri din Calella. În urma altercației, responsabilii lucrărilor au decis să îi îndepărteze pe cei vinovați de pe șantier. În prezent, autoritățile verifică legalitatea permiselor de muncă și ședere ale muncitorilor pentru a determina dacă aceștia pot lucra în Spania.

VIDEO

 

Nu este primul incident de acest fel

 

Acesta nu este primul incident de acest fel la Spotify Camp Nou. Un eveniment similar a avut loc pe 23 mai, când alți muncitori au fost implicați într-o altercație. În urma acestor incidente, clubul FC Barcelona a transmis nemulțumirile sale companiei de construcții Limak, responsabilă pentru realizarea stadionului, cu privire la aceste incidente repetate.

Muncitorii răniți ușor în urma incidentului din această după-amiază au fost tratați de Sistemul Medical de Urgență (SEM). Incidentul s-a produs pe strada Arístides Maillol, în afara porților stadionului.

FC Barcelona continuă să lucreze pentru finalizarea lucrărilor la stadion în anul 2026, iar clubul speră ca echipa principală să poată reveni pe stadion pentru meciurile de la finalul sezonului La Liga.

 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel