Alternativa pentru tradiționalele sarmale, la cuptor. Uită de frunzele de varză! Nu vei rezista!

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Alternativa pentru tradiționalele sarmale, la cuptor. Uită de frunzele de varză! Acestea sunt mai elastice și mai ușor de lucrat cu ele. Nu vei rezista! FOTO: captură video YouTube @ Готовим с Ириной Хлебниковой
Alternativa pentru tradiționalele sarmale, la cuptor. Uită de frunzele de varză! Acestea sunt mai elastice și mai ușor de lucrat cu ele. Nu vei rezista! FOTO: captură video YouTube @ Готовим с Ириной Хлебниковой

Un fel de mâncare consistent, gustos și foarte apetisant, care amintește de sarmale, sunt sarmale de Beijing cu carne tocată și ardei gras. Frunzele de varză chinezească (sau varză de pekin) sunt foarte elastice și ușor de lucrat cu ele, iar ardeiul gras oferă cărnii tocate suculență și aromă.

Ingrediente - sarmale de Beijing (pentru 3 porții)

 

- varză chinezească (de pekin) - 70 - 90 grame (5-6 frunze mari)

- carne tocată - 450 - 500 grame

- ardei gras roșu - 200 grame (1 bucată)

- ceapă - 100 grame (1 bucată)

- brânză tare - 100 grame

- smântână cu un conținut de grăsime de 20% - 100 grame

- pătrunjel proaspăt - 3 crenguțe

- mărar proaspăt - 3 crenguțe

- sare - 1/3 linguriță (după gust)

- piper negru măcinat - 1/5 linguriță.

Chifle chinezești foarte pufoase. Rețeta asta e fantastică din ingrediente pe care le are oricine în bucătărie!

 

Sarmale de Beijing - Mod de preparare

 

Primul pas va fi să pregătim ingredientele. Apoi, amestecăm bine carnea tocată, puteți lua orice carne tocată, după preferințe.

În procesul de gătit, avem nevoie de apă clocotită pentru a pune în ea varza chinezească. Separați 5-6 frunze de varză Beijing (de pekin) și tăiați cu grijă părțile aspre inferioare cu un cuțit. Așezăm frunzele într-un vas adânc, turnăm apa clocotită. Se acoperă cu un capac și se lasă 5-7 minute. Apoi, punem varza într-o strecuratoare și o lăsăm să se răcească puțin.

Între timp, curățați ceapa și tăiați-o cubulețe mici. Scoatem pătrunjelul și mararul de pe tulpini și îl tocăm mărunt. Adăugați verdeața și ceapa, sare și piper măcinat la carnea tocată și amestecați foarte bine cu mâinile.

Curățăm ardeiul gras de semințe și îl tăiem fâșii. Răzuim brânza pe răzătoarea fină.

Porniți cuptorul, lăsați-l să se încălzească la 180 de grade.

Rețeta de sos pentru chiftele. Orice gospodină trebuie să gătească această bunătate. Formidabil!

Începem să formăm rulouri. Împărțim umplutura la numărul de frunze de varză pregătite. Întindem o parte din carnea tocată pe o frunză de varză. Așezăm câtteva fâșii de ardei gras pe carnea tocată. Învelim marginile frunzei de varză în interior din trei părți (mai întâi două margini longitudinale, apoi transversal de la baza frunzei). Întoarcem ruloul strâns, închizând umplutura pe toate părțile. Așa facem cu toate frunzele și umplutura. Așezați rulourile strâns într-o tavă de copt.

Ungeți generos partea de sus a rulourilor cu smântână. Se presară cu brânză rasă și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coaceți 35-40 de minute, până se înmoaie (în funcție de cuptorul dumneavoastră). Răciți ușor vasul finit.

Sarmale de Beijing cu carne tocată și ardei gras sunt gata. Presărați deasupra ierburile preferate și serviți.

Bucură-te de masa ta! Poftă bună!

Sos Locro, pentru friptură sau tocană. Orice gospodină trebuie să gătească această bunătate. E gata cat ai bate din palme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel