Principalul lucru este să găsiți o brânză de vaci uscată bună, deoarece aceasta este baza ideală pentru găluștele leneșe. Ei bine, atunci totul este foarte simplu: adăugați ouă, zahăr, făină și condimente. Se amestecă, se modelează și se fierbe rapid bucățile în apă clocotită.
Rezultatul este excelent și nu numai membrii familiei sunt bine hrăniți și mulțumiți, ci și gospodina care nu este prea obosită de la gătit!
Timp de pregătire: 15 minute. Timp de gătit: 20 de minute.
Găluște leneșe - Ingrediente
- brânză de vaci cu un conținut de grăsime de cel puțin 9% - 400 g
- făină - 2-3 linguri + încă puțin pentru a intinde aluatul
- ouă - 2 bucăți
- zahăr - 1 lingură
- scorțișoară măcinată - 1 linguriță
- sare după gust.
Găluște leneșe - Mod de preparare
Pregătiți brânza de vaci pentru aluatul de găluște leneșe. Dacă este prea umedă, puneți-o într-o strecurătoare.
Frecați brânza de vaci pentru aluatul de găluște leneșe printr-o sită fină într-un castron mare.
Separat, se bat ouăle cu zahărul și scorțișoara. Se adaugă în brânza de vaci și se amestecă cu o spatulă până se omogenizează.
Cerneți făina cu un praf de sare printr-o sită fină peste amestecul cu brânză de vaci. Frământați bine aluatul pentru găluște și lăsați 15 minute sub un prosop.
Împărțiți aluatul pentru găluștele leneșe în mai multe părți și rulați fiecare în formă de „cârnați” subțiri și lungi pe o masă pudrată ușor cu făină.
Se pune apă la fiert într-o cratiță mare și se condimentează cu puțină sare. Tăiați „cârnații” din aluat în bucăți de aproximativ 2 cm lungime și puneți-i într-o oală cu apă clocotită.
Gătiți găluștele leneșe la foc mediu, fără capac, timp de 3-4 minute după ce se ridică la suprafață.
Când sunt gata, aranjați găluștele leneșe pe farfurii de servire. Puteți pune peste ele smântână, dulceață sau orice sirop doriți.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News