Bucătarii cu mare experiență spun că poți face un aluat bun, doar cu apă clocotită.
Toate gospodinele știu că aluatul de drojdie durează mult timp pentru a fi pregătit. Mai întâi trebuie să faci un aluat acrișor, apoi să-l frămânți și să aștepți să crească.
Există însă o rețetă simplă și foarte rapidă care poate fi folosită pentru toate tipurile de copturi. Principalul lucru este să folosiți apă clocotită și un ingredient secret: zahărul.
S-ar putea să îți placă și: Cremă tartinabilă de mazăre, un înlocuitor sănătos pentru pateurile industriale. Dacă vrei să te lingi pe degete, gătește această rețetă rapidă!
Aluatul rapid și perfect pentru orice plăcintă
Zahărul este adesea adăugat la amestecurile de drojdie și făină atunci când se prepară pâine, deoarece oferă hrană pentru drojdie în timpul procesului de fermentare. Acest lucru ajută la activarea drojdiei și face ca aluatul să crească. De asemenea, zahărul adaugă aromă și ajută la rumenirea crustei.
Aluatul cu apă clocotită este potrivit pentru plăcinte, pizza, gogoși și chiar pâine simplă. Un bonus plăcut este că se gătește rapid și nu se învechește pentru mult timp.
Aveți nevoie doar de apă clocotită și un ingredient secret. E gata în două minute!
Cunoscuta bloggeriță culinară Alina FooDee dezvăluie secretele unui aluat universal, pentru care vei avea nevoie de:
550-650 de grame de făină;
200 ml de apă clocotită;
200 ml de apă caldă;
10 g de drojdie uscată sau 30 g de drojdie proaspătă;
1 linguriță de sare;
1-3 linguri de zahăr (în funcție dacă aluatul este sărat sau dulce);
3 linguri de ulei vegetal.
Aluatul de drojdie perfect pentru orice coacere: adăugați ingredientul secret
Inițial, trebuie să diluați drojdia în apă caldă și să o lăsați timp de cinci minute.
Apoi se combină separat 3 linguri de făină cernută din totalul, sarea, zahărul și uleiul vegetal. Se toarnă apa clocotită și se amestecă rapid componentele.
Așteptați ca amestecul să se răcească înainte de a turna apa și drojdia. Aveți grijă ca amestecul de făină să se fi răcit, altfel drojdia va muri.
Se adaugă treptat făina până când aluatul devine omogen. Este posibil să aveți nevoie de mai multă sau mai puțină făină. Principalul lucru este ca aluatul să fie fraged, aerisit, elastic și să nu fie înfundat. Se frământă aluatul până se omogenizează, apoi se acoperă cu folie alimentară sau cu o pungă de plastic. Puteți acoperi recipientul cu aluat cu un prosop deasupra sau îl puteți pune într-un loc cald.
În doar 15 minute, aluatul va fi gata - și îl puteți folosi atât la prăjit, cât și la copt.
Poftă bună!
*** Îți lansăm o provocare: intră pe pagina noastră de Facebook --> și https://www.facebook.com/stiridiaspora.ro spune-ne care este rețeta aluatului tău preferat, cel cu care nu dai greș niciodată și care stârnește laude în rândul celor care îl gustă.
Dacă îți place ceea ce găsești pe pagina noastră, ne poți lăsa și un like.
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News