Prăjitura cu ciocolată fără făină este un desert extrem de gustos, moale și aromat. Se face fără fără drojdie și este perfectă pentru cei care iubesc ciocolata și au intoleranță la gluten.
Pregătirea sa este foarte rapidă și ușoară, dar rezultatul îi va lăsa pe oaspeții tăi fără cuvinte.
Dacă sunteți curioși să aflați cum se prepară această delicioasă prăjitură cu ciocolată fără făină, nu ratați rețeta de mai jos.
Ingrediente pentru o formă rotundă de tort de 20/22 cm
- 200 g. ciocolată neagră;
- unt 130 g. unt;
- 100 g. zahăr tos;
- 3 ouă;
- 60 g. cacao amară pudră;
- zahăr pudră după gust.
Cum faci cea mai bună prăjitură cu ciocolată, fără făină
Pentru a pregăti prăjitura noastră cu ciocolată, fără făină, începem prin a combina bucățile de ciocolată neagră și untul. Le putem topi la bain-marie sau la cuptorul cu microunde, în funcție de priceperea fiecăruia.
Separat, se bat cele trei ouă cu zahărul pudră, folosind un mixer electric. Amestecăm până când are o consistență omogenă și ușoară.
Se adaugă ciocolata topită și untul în bolul cu ouă și zahăr și amestecăm bine cu o spatulă. La final, se adaugă pudra de cacao cernută și se amestecă din nou.
Se toarnă amestecul într-o formă rotundă de tort de 20 sau de 22 de cm., tapetată cu hârtie de copt. Prăjitura se coace la 180° timp de 25-30 de minute. Nu vă faceți griji dacă testul cu scobitoarea va rezulta puțin umed: este o prăjitură care va rămâne destul de umedă în interior.
După ce s-a răcit, putem scoate prăjitura din tavă, o putem decora cu zahăr pudră și putem servi.
Puteți s-o decorați numai cu zahăr pudră, dar și cu frișcă, cu o lingură de înghețată sau cu cremă pe bază de mascarpone.
Cu ce ocazie
Această prăjitură cu ciocolată fără făină este perfect pentru micul dejun sau pentru o gustare, pentru a obține cantitatea potrivită de gust și energie fără a fi prea grea. Totodată, este un desert excelent la sfârșitul mesei, mai ales atunci când aveți oaspeți cu boală celiacă.
Această prăjitură face parte din categoria prăjiturilor fără făină pe care le putem prepara în cazul unor intoleranțe ale invitaților noștri.
Un alt desert potrivit pentru cei cu boala celiacă este Crema catalana, o combinație senzaționala de cremă și caramel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News