Am găsit cel mai ieftin tort fără coacere. E cu biscuiți și banane și e delicios

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Am găsit cel mai ieftin tort fără coacere. Tortul cu biscuiți și banane e delicios
Am găsit cel mai ieftin tort fără coacere. Tortul cu biscuiți și banane e delicios

Dacă vrei să faci o surpriză celor dragi sau pur și simplu ai poftă de ceva bun, însă nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie, acest tort pe bază de biscuiți și banane este rețeta perfectă. Cel mai ieftin tort se face fără coacere și este pur și simplu delicios. 

Ok, poate am exagerat puțin și nu este chiar cel mai ieftin tort fără coacere, însă cu siguranță nu vei face gaură în buget atunci când mergi la cumpărături. Această rețetă de tort cu biscuiți și banane este extrem de simplă, iar rezultatul este garantat. Iată cum se face.

Ingrediente

 

Pentru bază ai nevoie de:

- 600 g de biscuiți

- 2-3 banane

Pentru cremă ai nevoie de:

- 1 litru suc de portocale (se poate face și cu suc de alte fructe)

-  un pahar de zahăr

- 8 linguri cu vârf de griș

Pentru glazură ai nevoie de:

- 2 linguri de pudră de cacao

- 2 linguri de zahăr

- 3 linguri de lapte

- 50 g de unt

Cum se prepară cel mai ieftin tort fără coacere

 

Întâi de toate trebuie să pregătim crema. Turnăm sucul de portocale într-o cratiță, apoi adăugăm zahărul și grișul. Amestecăm bine cu telul și, după s-au încorporat ingredientele uscate, lăsăm compoziția la o parte timp de 30 minute.

Punem înapoi amestecul pe foc până se va îngroșa și vor apărea primele bule de clocotire pe suprafața lui. În tot acest timp, amestecăm continuu cu telul. Lăsăm să se răcească până la temperatura camerei, după care dăm la frigider pentru 2 ore, astfel încât să se îngroașe și mai mult. Luăm mixerul și mai astecăm terciul rece până când devine fin, albicios și pufos.

Tăiem bananele sub formă de rondele subțiri și le lăsăm de-o parte. 

Vezi și: Tort magic din doar două ingrediente. Nu ți-ai fi imaginat niciodată așa ceva

Cum asamblăm tortul cu biscuiți și banane

 

Tapetăm o formă pătrată de tort cu folie alimentară, după care răspândim un strat gros de cremă pe fundul ei. Așezăm un strat de biscuiți pe primul strat de cremă, după care acoperim cu un strat generos de cremă și un strat de banane. Continuați să alternați straturile de biscuiți, cremă și banane până veți termina toate ingredientele.

Ultimul strat trebuie să fie reprezentat de biscuiți. Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 8 ore, ca să se pătrundă biscuiții.

După cele 8 ore, se răstoarnă pe un platou sau pe un tocător și se îndepărtează folia alimentară.

Acum este momentul să pregătim glazura. Puneți pudra de cacao, zahărul, untul și laptele într-o crăticioară. Amestecând continuu, fierbeți compoziția rezultată pe foc mic, până va deveni omogenă și se va îngroșa. Acest proces durează maxim 7 minute.

Transferați glazura caldă într-un poș și aplicați pe suprafața tortului. Porționați și serviți.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel