Ambasadorul Bulgariei, supărat pe gafa făcută de Grindeanu și Pistol: "Paguba era deja făcută"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Ambasadorul Bulgariei în România, Radko Vlaykov, este revoltat de faptul că autoritățile din România au anunțat că podul Giurgiu-Ruse se va închide complet circulației, deși nu este așa.

Miercuri, 10 iulie, au început oficial lucrările la podul Giurgiu-Ruse, pe partea bulgară. 

Ambasadorul Bulgariei în România a calificat drept revoltătoare declaraţia recentă a celui mai înalt oficial al companiei naţionale de infrastructură rutieră din România, potrivit căreia podul va fi închis timp de două luni în timpul lucrărilor de renovare.

"Câteva ore mai târziu, el a ieşit cu o explicaţie, precizând că o singură bandă va fi închisă, dar paguba era deja făcută. Imediat turiştii români şi bulgari au început să-şi schimbe planurile", a adăugat diplomatul.

În opinia sa, aceste declaraţii dau serioase motive pentru a analiza conectivitatea dintre Bulgaria şi România.

"Problema construirii de noi poduri şi extinderea rutelor de feriboturi nu este atât o chestiune de bani, ci de voinţă politică. Pe partea bulgară, această voinţă politică a existat dintotdeauna şi nu văd ce ar putea schimba dorinţa noastră de conectivitate cu România", a spus Vladikov.

Bulgarii dau vina tot pe români pe problemele cu feribotul



El a explicat că unele dintre problemele legate de repararea podului peste Dunăre ar fi rezolvate acum dacă ar funcţiona feribotul dintre Ruse şi Giurgiu. Pe partea bulgară, este complet gata.

Vlaykov a mai spus că există o alternativă - lansarea unei linii de feriboturi între Tutrakan şi Olteniţa.

Referitor la comentariile conform cărora Bulgaria ar fi trebuit să amâne renovarea principală a podului Dunării de la Ruse până la jumătatea lunii septembrie a acestui an, Vlaykov a explicat că lucrările de construcţie durează doi ani şi vor acoperi, oricum, două sezoane de vară. Separat, Bulgaria notificase deja anul trecut Comisia Europeană despre reparaţie. În opinia sa, cele două ţări au avut timp suficient pentru a-şi informa cetăţenii cu privire la lucrările viitoare.

Un alt motiv pentru a nu amâna renovarea este că starea podului prezintă risc de accidente grave.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel