„Chiar și în perioade dificile, când aceste instituții nu au avut parte de sprijin politic, ele au continuat totuși să-și respecte mandatul și să-i aducă în fața legii pe cei care se aflau vinovați de acte de corupție. În acest sens, recenta Hotărâre a Curții Europene a Drepturilor Omului, care i-a dat câștig de cauză fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, stă drept mărturie a eficienței eforturilor instituțiilor implicate în combaterea anticorupției în România. Acest caz va rămâne unul de referință pentru toți cei angrenați în lupta anticorupție, nu doar în România, dar și în alte țări care se confruntă cu această problemă”, a spus el, într-un mesaj la 15 ani de la înființarea Direcției Generale Anticorupție.
El a precizat că lupta anti-corupție este în continuare, alături de consolidarea statului de drept, una dintre ariile prioritare pentru România, atât pe plan național, cât și din perspectivă europeană.
„România este una dintre cele mai curajoase țări din estul continentului, prin crearea de instituții cu mandate clare de combatere a corupției la toate nivelurile, inclusiv la nivel înalt, instituții ce și-au demonstrat în timp reziliența și devotamentul față de o misiune deloc ușoară”, a mai spus ambasadorul.
Pe 5 mai, Laura Codruța Kovesi a câștigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul prin care a contestat modul de revocare din funcția de procuror-șef al DNA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News