Publicitate
Ambasadorul Mihalache evocă o "discuţie foarte bună despre provocările cu care ne confruntăm, pe fondul pandemiei de COVID-19, în procesul de organizare a alegerilor" şi salută în context "nivelul ridicat de înţelepciune al comunităţii româneşti din Regatul Unit, care a dovedit o atitudine raţională, multă precauţie şi mai ales respect faţă de reglementările statului de reşedinţă".
Totuşi, conchide ambasadorul, "realitatea din teren nu este foarte încurajatoare. Puţini români s-au înscris pentru votul prin corespondenţă. Poate la unii nu a ajuns mesajul, alţii poate nu au fost convinşi de argumentul că e mai sigur/sănătos să votezi de acasă decât să străbaţi distanţe spre secţia de votare şi să rişti răspândirea şi/sau infectarea cu Covid-19".
"Obiectivul nostru este să asigurăm, conform prevederilor legale, condiţii optime de votare pentru toţi cetăţenii români; să nu se simtă nimeni împiedicat să îşi exercite dreptul constituţional de vot. De aceea ne propunem să organizăm pe teritoriul Regatului Unit, ţinând cont de exigenţele autorităţilor locale, un număr cât mai mare de secţii de votare", subliniază Dan Mihalache.
Numărul de secţii de votare care vor fi organizate în final va depinde atât de legislaţia electorală din România, cât şi de "rigorile cadrului legislativ local în vederea limitării răspândirii Covid-19", notează ambasadorul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News