Situație incredibilă în Marea Britanie: Oamenii sună degeaba la ambulanțe. Premierul Sunak: "E înfricoșător ce se întâmplă"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Rishi Sunak - Premierul Marii Britanii (Sursa foto: Agerpres)
Rishi Sunak - Premierul Marii Britanii (Sursa foto: Agerpres)

Premierul Rishi Sunak este înspăimântat de greva personalului de la ambulanță. Premierul Marii Britanii spune că oamenii nu știu dacă vor mai primi ajutor de la ambulanță. 

Actuala serie de greve în rândul personalului britanic de la ambulanţă este terifiantă pentru pacienţii care au nevoie de asistenţă de urgenţă, a declarat miercuri premierul Rishi Sunak.

"Ceea ce este înfricoşător este că în acest moment, oamenii nu ştiu dacă, atunci când vor suna la "999", vor primi tratamentul de care au nevoie", a declarat Sunak în faţa Parlamentului, referindu-se la linia telefonică de urgenţă "999" a ţării. 

Angajații de la ambulanță din Marea Britanie se plâng de salarii prea mici

 

Lucrătorii de la ambulanţă au organizat miercuri o a doua zi de grevă din motive de salarizare, timp în care vor răspunde doar la cazurile cele mai urgente. Prima lor grevă a avut loc în decembrie, iar pentru luna ianuarie sunt planificate şi alte acţiuni. Lucrătorii din mai multe sectoare, printre care sănătate, poştă, sistemul feroviar şi forţele de frontieră au intrat în grevă în ultimele luni din cauza inflaţiei în creştere.

Ministrul Sănătăţii, Steve Barclay, a declarat anterior că grevele ambulanţierilor sunt extrem de regretabile şi că este îngrijorat de impactul asupra siguranţei pacienţilor, în ciuda înţelegerilor convenite cu personalul ambulanţier de a răspunde la cele mai grave cazuri, relatează Rador. 

Sindicatele vor anula grevele dacă se vor rezolva disputele privind acordul salarial 

 

Negocierile continuă. Nici un acord deocamdată

Grevele continuă, deși se poartă negocieri.

În urma întâlnirii cu ministrul Sănătății, Steve Barclay, Onay Kasab, liderul național al sindicatului "Unite", a declarat că guvernul a spus clar că dorește să discute despre economiile de productivitate în schimbul unei noi acordări salariale.

"Vorbim despre oameni care oricum lucrează cu mult peste orele contractate, doar pentru a-și face treaba", a declarat el reporterilor. "Astăzi este o insultă la adresa membrilor noștri".

Șefa departamentului de sănătate de la Unison, Sara Gorton, a declarat că purtarea de discuții privind salariile reprezintă un progres, dar sindicatul nu a obținut ceea ce avea nevoie pentru a anula grevele viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel