Amenințare cu bombă la Aeroportul Otopeni: 3 persoane reținute

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Desfăşurare de forţe, joi, la Aeroportul Otopeni, după o alertă cu bombă. Autorităţile au luat pe sus trei suspecți şi i-au dus la audieri. Au fost ridicate mai multe dispozitive speciale de modificare a vocii, prin intermediul cărora sunau să anunțe atentatele.

Trei minori a fost reținuți în acest caz. Ei au folosit niște dispozitive speciale de modificare a vocii și au sunat de trei ori la aeroportul Otopeni ca să anunțe amplasarea unor bombe atât la aeroport, cât şi la secțiile de poliție, anunţă Realitatea PLUS. Procurorii DIICOT au intrat pe fir și au deshis o amplă anchetă.

Mai mult, cei trei minori ar fi sunat și la Poliția Caracal, anunțând că au văzut-o pe Luiza Melencu - tânăra răpită și presupus ucisă de Gheorghe Dincă, anul trecut - pe străzile orașului.

Este vorba despre trei adolescenți din Pitești, inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare teroristă și complicitate la amenințare teroristă.

Potrivit acelorași surse citate de Realitatea PLUS, adolescenții teribiliști făceau comenzi la firme de livrare a mâncării pe adresele unor persoane cu care aveau dispute. Pe aceleași persoane le raportau și la secții de poliție din Capitală. Pentru a nu fi depistați, tinerii foloseau o tehnologie de modificarea vocii.

„În cauză s-a reţinut faptul că inculpații fac parte dintr-un grup de tineri care și-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicații informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi și unități de poliție pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile și pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și pentru apelarea unor persoane fizice și juridice pentru a face diverse farse.

Astfel, inculpații au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului Internațional Henri Coandă București-Otopeni pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată au inițiat mai multe apeluri telefonice către secții de poliție din Capitală pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și către mai multe societăți comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceștia intraseră în diverse conflicte“, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit DIICOT, minori foloseau 10 telefoane și 12 cartele SIM pentru apelurile lor

 

„În cursul zilei astăzi, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au efectuat activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte și înscrisuri, în urma cărora au fost identificate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ și al jandarmilor din cadrul din IJJ Buzău, IJJ Dâmbovița și din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis-Constanța.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, precizează DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel