Americancă, nervoasă pe propria țară după ce s-a întors din România: "La noi de ce nu se poate?"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

O celebră americancă stabilită în România a ajuns să fie nervoasă pe SUA. 

Janna este o americancă măritată cu un român și care s-a stabilit la Cluj-Napoca. S-a autointitulat pe internet "Janna Damigeana" și are mare succes în România. Pe canalul ei face diverse comparații între România și SUA și se declară de-a dreptul uimită de frumusețile țării noastre, de peisaje, de tradiții, dar și de gustul bun al mâncării. După mulți ani de trăit în România, recent a ajuns în țara natală și se arată total dezamăgită de faptul că în SUA nu poate plăti contactless cu cardul nici măcar la cel mai mare hipermarket din țară. Asta în timp ce în România se poate face acest lucru chiar și la magazinele foarte mici. 

"Este incredibil, dar și enervant în câte magazine din Statele Unite ale Americii nu există POS ca să poți plăti cu cardul contactless. Vorbim de acele POS-uri unde atingi cu cardul sau cu telefonul și ți se încasează banii. Wallmart este cel mai mare retailer din SUA și nu are posibilitatea să plătești cu cardul contactless. Sunt acum la o benzinărie Shell din SUA și POS-ul nu funcționează. Deci nu pot plăti cu cardul. Vreau să vă spun că absolut orice magazin din România are integrată plata cu cardul. În 99% din cazuri, în magazinele din România este acceptată plata cu cardul contactless. Au POS și poți plăti. Asta nu se întâmplă și în Statele Unite. Vă rog, poate cineva să-mi explice?" a spus Janna.

La scurt timp au apărut și reacții din partea celor care o urmăresc. Mulți spun că au renunțat să mai încerce să mai plătească prin card în SUA. Iată câteva dintre reacții:

"Nu este SUA țara în care poți plăti cu cecuri? Așa că nu mă surprinde că nu au actualizat încă această funcție."

"Cred că din cauza securității. Dacă ai aplicația Walmart, poți plăti prin atingere."

"Așa își mențin prețurile scăzute la Walmart."

"Locuiesc într-un sat mic, chiar în afara Bucureștiului, și singurul magazin mic de acolo are plată contactless."

"Wow, nu mă așteptam la asta. Ori de câte ori a trebuit să cumpăr ceva în SUA, eram foarte stresat. Jumătate din timp cardurile mele nu funcționau (aveam atât Visa, cât și MasterCard). Slavă Domnului pentru prietenul care a plătit pentru mine și apoi..."

Recent, aceasta s-a arătat uimită și de prețurile din SUA. Acesta a filmat sandwichul pe care a dat 15 dolari, echivalentul a nu mai puțin de 80 de lei, sandwich pe care l-a cumpărat dintr-un mall din California. 

Iată mesajul tik-tokeriței, de această dată făcut în limba engleză: 

 

@jannadamigeana

 

♬ original sound - JannaDamigeana

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel