Amestecă albuș de ou și amoniac. Cele mai bune și simple trucuri pentru curățarea impecabilă a ușilor de lemn din casa ta

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Amestecă albuș de ou și amoniac. Cele mai bune și simple trucuri pentru curățarea impecabilă a ușilor de lemn din casa ta
Amestecă albuș de ou și amoniac. Cele mai bune și simple trucuri pentru curățarea impecabilă a ușilor de lemn din casa ta

Atunci când ne dedicăm curățării temeinice a casei noastre, unul dintre elementele casei care poate genera cele mai multe îndoieli cu privire la care este modalitatea corectă de a o întreține și de a o menține curată pot fi ușile. În general, o ușă bună este de obicei făcută din lemn. Acesta este unul dintre cele mai râvnite materiale în fabricarea mobilierului casnic precum scaune, mese sau rafturi. 

A avea o ușă care mărginește o altă cameră nu este același lucru cu a avea una care mărginește exteriorul casei, deoarece în această a doua cameră vremea nefavorabilă poate fi mai dăunătoare. Totuși, chiar și așa, păstrarea lor curată poate preveni apariția ciupercilor, slăbirea materialului și poate favoriza durata de viață a acestuia. În funcție de faptul că este lăcuită sau nu, îngrijirea se schimbă și de aceea în acest nou articol StiriDiaspora.ro vom aprofunda în modul de curățare a ușilor din lemn.

 

Cum să curățați ușile din lemn nelăcuit

 

Unii oameni preferă ca ușile lor să fie nelăcuite pentru un aspect mai robust. Pentru a le menține la fel de robuste ca în prima zi și cu formele intacte, trebuie să urmați acești pași de curățare:

Îndepărtați excesul de praf și murdărie: fără a folosi niciun produs, doar cu o cârpă uscată, aveți grijă să îndepărtați toate resturile de scame și praf care se află la suprafață.

Curățați și îndepărtați urmele: cu o cârpă moale sau un burete, pentru a nu zgâria suprafața, frecați ușa cu o soluție de apă caldă și săpun special pentru lemn pentru a îndepărta eventualele urme de urme care ar putea fi prezente.

Se poate recurge și la amestecarea amoniacului cu apă sau chiar ulei de măsline și oțet alb pentru a îndeparta petele localizate. Când terminați, asigurați-vă că îndepărtați resturile de apă și produs.

Lustruiți lemnul: odată curat, pentru a-i da un ton și un aspect mai curat, aplicați un tip de lustruit sau ulei natural, precum uleiul de migdale, și întindeți-l cu mișcări energice cu o cârpă pe toată suprafața, astfel încât lemnul să fie lucios și sclipitor.

 

Cum să curățați ușile din lemn lăcuit

 

Dacă te-ai hotărât să folosești un strat de lac pentru a proteja lemnul ușilor tale, modalitatea de curățare a acestora va fi puțin mai ușoară. Trebuie doar să urmezi următorii pași:

Îndepărtați orice urmă de praf cu o cârpă umedă, asigurați-vă că le îndepărtați pe toate pentru a preveni ca acestea să zgârie lacul atunci când curățați temeinic.

Dezinfectați întreaga ușă: cu un săpun special pentru uși, amestecat cu o lingură de oțet alb, urmează să înmuiați o cârpă de curățat și să treceți peste toate zonele pentru ca toate urmele care au rămas pe stratul de lac să poată fi îndepărtate. Trebuie să o faci cu grijă și fără să freci prea mult pentru a nu deteriora stratul de suprafață.

Lustruiți lacul: apoi, folosind cea mai subțire cârpă posibilă, aplicați puțin lac pentru lemn și masați ușor ușa pentru a o face să strălucească din nou. Când produsul și-a făcut efectul, asigurați-vă că este uscat cu o cârpă curată.

 

Mai multe trucuri pentru curățarea ușilor din lemn

 

Pe lângă diferitele produse specifice pentru curățarea lemnului, una dintre cele mai de bază resurse este cea a săpunului neutru. Cu toate acestea, există câteva amestecuri naturale care funcționează foarte bine și în aceste cazuri:

Oțet alb și săpun neutru: una dintre cele mai simple formule, ideală pentru îndepărtarea urmelor de umezeală și mucegai și pentru prevenirea creșterii ciupercilor pe lemn.

Amoniac și apă: Amestecarea amoniacului cu apă este un amestec puțin mai puternic decât oțetul și săpunul, dar foarte eficient în îndepărtarea petelor încorporate.

Albușuri de ou și amoniac: foarte utile pentru a asigura umiditate și hidratare suprafețelor din lemn care s-au uscat în timp.

Maioneză: Dacă aveți pete localizate pe lemn, puteți aplica puțină maioneză deasupra și aplicați-o cu o cârpă moale pentru a o îndepărta.

 

Greșeli de evitat la curățarea ușilor din lemn

 

La fel de important ca și cunoașterea modalităților de curățare a ușilor din lemn este să fie clar cum să nu înrăutățiți sau să nu deteriorați acest material nobil. Iată câteva greșeli de evitat:

Curățați mai întâi în casă: dacă le lăsăm curate și apoi curățăm restul casei, toți acarienii și bacteriile se vor lipi din nou de suprafețele lor.

Ștergeți doar praful: se realizează doar o curățare superficială. Trebuie curățat în profunzime cel puțin la fiecare 15 zile.

Nu le uscați bine: este foarte important să le uscați bine și să nu rămână reziduuri, deoarece murdăria ar putea rămâne blocată și se vor murdari din nou mai repede, lăsând urme de umezeală care dăunează lemnului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel